Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgers landelijk het meest happig op boosterprik

Geplaatst opdonderdag 9 december 2021 - 10:39

Het merendeel van de Limburgers is van plan om wanneer mogelijk een boosterprik te halen. Maar liefst 75,1 procent kiest 'zeker wel' voor een derde prik. Dat is het hoogste percentage in Nederland.

Dat blijkt uit onderzoek onder volledig gevaccineerde respondenten van LocalFocus in samenwerking met Kieskompas. Het landelijk gemiddelde voor 'zeker wel' ligt op 68,6 procent.

Misschien wel, misschien ook niet
8,2 procent van de Limburgers kiest er 'waarschijnlijk wel' voor om zich te laten vaccineren. 8,5 procent weet het nog niet, 5,4 procent denkt het waarschijnlijk niet en 2,8 procent weer dat wel zeker. De keuze voor een definitieve 'nee' ligt daarmee ook lager dan de landelijke 3,5 procent.

Lees ook: Vaccinatiegraad in Vaals veruit het laagste van Limburg

Boosterprik
De extra boosterprik wordt bedoeld als extra vaccinatie om de werking van de eerste twee prikken op peil te houden. In totaal komen zo'n 5,5 miljoen mensen in Nederland in aanmerking voor de extra prik.

In Nederland worden eerst ouderen, verpleeghuisbewoners en zorgpersoneel gevaccineerd. Niet-mobiele ouderen en bewoners van een zorginstelling zonder arts zijn iets later aan de beurt, omdat zij thuis worden ingeënt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen