Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgers klagen het meest over duur werkweek

Geplaatst opwoensdag 20 november 2019 - 11:10

Het is ontevredenheid troef bij werkende Limburgers wanneer gevraagd wordt of ze tevreden zijn met de duur van hun werkweek.

Dat blijkt uit een enquête-onderzoek van Kieskompas.

Niet content
Meer dan de helft van de Limburgers is niet content zijn of haar werkweek: 53,2 procent. Opvallend genoeg blijken Limburgers ten opzichte van de andere provincies vaak te klagen over zowel een te korte werkweek als een te lange werkweek.

Minder werken
Zo wordt duidelijk dat 40,4 procent van de Limburgse werkenden minder uren aan de bak wil dan nu bij hen het geval is. Alleen in de provincies Drenthe en Zeeland ligt dat percentage nog hoger.

Koploper minder uren-klagen
Tegelijkertijd is er ook een relatief groot aandeel Limburgers dat juist meer uren zou willen werken dan dat zij nu doen. Het gaat om 12,8 procent van de ondervraagden. Daarmee is Limburg landelijke koploper, Friesland is de enige andere provincie waar het percentage boven de 10 procent ligt.

Wel tevreden
Er zijn ook werkende Limburgers die wél tevreden zijn met het aantal werkuren: ongeveer 45 procent. Dat is de laagste score van alle provincies.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen