Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgers klagen het meest over duur werkweek

Geplaatst opwoensdag 20 november 2019 - 11:10

Het is ontevredenheid troef bij werkende Limburgers wanneer gevraagd wordt of ze tevreden zijn met de duur van hun werkweek.

Dat blijkt uit een enquête-onderzoek van Kieskompas.

Niet content
Meer dan de helft van de Limburgers is niet content zijn of haar werkweek: 53,2 procent. Opvallend genoeg blijken Limburgers ten opzichte van de andere provincies vaak te klagen over zowel een te korte werkweek als een te lange werkweek.

Minder werken
Zo wordt duidelijk dat 40,4 procent van de Limburgse werkenden minder uren aan de bak wil dan nu bij hen het geval is. Alleen in de provincies Drenthe en Zeeland ligt dat percentage nog hoger.

Koploper minder uren-klagen
Tegelijkertijd is er ook een relatief groot aandeel Limburgers dat juist meer uren zou willen werken dan dat zij nu doen. Het gaat om 12,8 procent van de ondervraagden. Daarmee is Limburg landelijke koploper, Friesland is de enige andere provincie waar het percentage boven de 10 procent ligt.

Wel tevreden
Er zijn ook werkende Limburgers die wél tevreden zijn met het aantal werkuren: ongeveer 45 procent. Dat is de laagste score van alle provincies.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen