Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgers klagen het meest over duur werkweek

Geplaatst opwoensdag 20 november 2019 - 11:10

Het is ontevredenheid troef bij werkende Limburgers wanneer gevraagd wordt of ze tevreden zijn met de duur van hun werkweek.

Dat blijkt uit een enquête-onderzoek van Kieskompas.

Niet content
Meer dan de helft van de Limburgers is niet content zijn of haar werkweek: 53,2 procent. Opvallend genoeg blijken Limburgers ten opzichte van de andere provincies vaak te klagen over zowel een te korte werkweek als een te lange werkweek.

Minder werken
Zo wordt duidelijk dat 40,4 procent van de Limburgse werkenden minder uren aan de bak wil dan nu bij hen het geval is. Alleen in de provincies Drenthe en Zeeland ligt dat percentage nog hoger.

Koploper minder uren-klagen
Tegelijkertijd is er ook een relatief groot aandeel Limburgers dat juist meer uren zou willen werken dan dat zij nu doen. Het gaat om 12,8 procent van de ondervraagden. Daarmee is Limburg landelijke koploper, Friesland is de enige andere provincie waar het percentage boven de 10 procent ligt.

Wel tevreden
Er zijn ook werkende Limburgers die wél tevreden zijn met het aantal werkuren: ongeveer 45 procent. Dat is de laagste score van alle provincies.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen