Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgers klagen het meest over duur werkweek

Geplaatst opwoensdag 20 november 2019 - 11:10

Het is ontevredenheid troef bij werkende Limburgers wanneer gevraagd wordt of ze tevreden zijn met de duur van hun werkweek.

Dat blijkt uit een enquête-onderzoek van Kieskompas.

Niet content
Meer dan de helft van de Limburgers is niet content zijn of haar werkweek: 53,2 procent. Opvallend genoeg blijken Limburgers ten opzichte van de andere provincies vaak te klagen over zowel een te korte werkweek als een te lange werkweek.

Minder werken
Zo wordt duidelijk dat 40,4 procent van de Limburgse werkenden minder uren aan de bak wil dan nu bij hen het geval is. Alleen in de provincies Drenthe en Zeeland ligt dat percentage nog hoger.

Koploper minder uren-klagen
Tegelijkertijd is er ook een relatief groot aandeel Limburgers dat juist meer uren zou willen werken dan dat zij nu doen. Het gaat om 12,8 procent van de ondervraagden. Daarmee is Limburg landelijke koploper, Friesland is de enige andere provincie waar het percentage boven de 10 procent ligt.

Wel tevreden
Er zijn ook werkende Limburgers die wél tevreden zijn met het aantal werkuren: ongeveer 45 procent. Dat is de laagste score van alle provincies.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen