Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Limburgers kiezen massaal voor België tijdens WK

Geplaatst opdonderdag 14 juni 2018 - 6:00

Limburgers zijn vooral fan van het Belgisch nationaal elftal tijdens het komende WK voetbal. Dat blijkt uit een enquête van L1 en de NOS waar bijna 3000 Limburgers aan meededen.

35 procent van hen gaf aan fan te zijn van België nu het Nederlands elftal niet meedoet. 21 procent van de ondervraagden is supporter van de Oosterburen.

België of Duitsland
Als ze de keuze wordt voorgelegd België of Duitsland dan geeft bijna twee op de drie mensen aan dat ze voor de Rode Duivels zijn en één op de drie voor Die Mannschaft. Limburg kleurt minder Belgisch rood dan andere provincies zoals Zeeland en Noord-Brabant, die alleen aan België grenzen.

Limburgers hebben weer minder sympathie voor de Duitsers dan dat inwoners van bijvoorbeeld Gelderland of Groningen dat hebben. Onze provincie moet als enige in Nederland duidelijk kiezen tussen twee buren.

Duits bolwerk uitzondering
Van alle gemeenten in Limburg wonen relatief gezien de meeste aanhangers van België in Gulpen-Wittem en Meerssen. In een enkele uitzondering hebben de Duitse fans de overhand, zoals in Onderbanken, Roerdalen en Venray.

MVV
Als er naar de voorkeur van voetbalclub en WK-land wordt gevraagd dan zijn de meeste Belgische fans te vinden bij MVV Maastricht. Bijna drie op de vier (72 procent) MVV-fans kiest voor de rode Duivels.

Bij Fortuna Sittard is dat bijna twee op de drie (63 procent). In het geval van Roda JC Kerkrade is 57 procent voor België. Bij VVV-Venlo is het bijna om het even: 55 procent voor België en 45 procent voor Duitsland.

Openingswedstrijd
Het WK voetbal gaat donderdag om 17:00 uur van start met de openingswedstrijd tussen gastland Rusland en Saoedi-Arabië. Duitsland komt zondag voor het eerst in actie tegen Mexico, terwijl België op maandag haar toernooi start met een duel tegen Panama.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen