Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Limburgers kiezen massaal voor België tijdens WK

Geplaatst opdonderdag 14 juni 2018 - 6:00

Limburgers zijn vooral fan van het Belgisch nationaal elftal tijdens het komende WK voetbal. Dat blijkt uit een enquête van L1 en de NOS waar bijna 3000 Limburgers aan meededen.

35 procent van hen gaf aan fan te zijn van België nu het Nederlands elftal niet meedoet. 21 procent van de ondervraagden is supporter van de Oosterburen.

België of Duitsland
Als ze de keuze wordt voorgelegd België of Duitsland dan geeft bijna twee op de drie mensen aan dat ze voor de Rode Duivels zijn en één op de drie voor Die Mannschaft. Limburg kleurt minder Belgisch rood dan andere provincies zoals Zeeland en Noord-Brabant, die alleen aan België grenzen.

Limburgers hebben weer minder sympathie voor de Duitsers dan dat inwoners van bijvoorbeeld Gelderland of Groningen dat hebben. Onze provincie moet als enige in Nederland duidelijk kiezen tussen twee buren.

Duits bolwerk uitzondering
Van alle gemeenten in Limburg wonen relatief gezien de meeste aanhangers van België in Gulpen-Wittem en Meerssen. In een enkele uitzondering hebben de Duitse fans de overhand, zoals in Onderbanken, Roerdalen en Venray.

MVV
Als er naar de voorkeur van voetbalclub en WK-land wordt gevraagd dan zijn de meeste Belgische fans te vinden bij MVV Maastricht. Bijna drie op de vier (72 procent) MVV-fans kiest voor de rode Duivels.

Bij Fortuna Sittard is dat bijna twee op de drie (63 procent). In het geval van Roda JC Kerkrade is 57 procent voor België. Bij VVV-Venlo is het bijna om het even: 55 procent voor België en 45 procent voor Duitsland.

Openingswedstrijd
Het WK voetbal gaat donderdag om 17:00 uur van start met de openingswedstrijd tussen gastland Rusland en Saoedi-Arabië. Duitsland komt zondag voor het eerst in actie tegen Mexico, terwijl België op maandag haar toernooi start met een duel tegen Panama.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Limburgs_kampioenschap_latje_trap

Overzicht
Uitgelicht
Bekijk ons Pinkpop-fotoalbum

Geniet terug van de 1e en 2e Pinkpopdag in ons album. Beelden van vandaag worden gedurende de dag geplaatst. Heb jij ook beelden, stuur ze ons dan toe.

Pinkpop-fotoalbum
Uitgelicht
Limburgs Kampioenschap Latje Trap

L1 organiseert deze zomer in samenwerking met Moonen Movies het Limburgs Kampioenschap Latje Trap. Hierbij is het doel om het vaakst de lat te raken vanaf verschillende afstanden. Schop jij het tot de finale in het stadion van één van de Limburgse profclubs? Schrijf je dan in voor een van de onderstaande voorronden verspreid door de provincie.

Schrijf je in voor het LK Latje Trap
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 7 juli bij L1

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties

Meest gelezen