Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Limburgers kiezen massaal voor België tijdens WK

Geplaatst opdonderdag 14 juni 2018 - 6:00

Limburgers zijn vooral fan van het Belgisch nationaal elftal tijdens het komende WK voetbal. Dat blijkt uit een enquête van L1 en de NOS waar bijna 3000 Limburgers aan meededen.

35 procent van hen gaf aan fan te zijn van België nu het Nederlands elftal niet meedoet. 21 procent van de ondervraagden is supporter van de Oosterburen.

België of Duitsland
Als ze de keuze wordt voorgelegd België of Duitsland dan geeft bijna twee op de drie mensen aan dat ze voor de Rode Duivels zijn en één op de drie voor Die Mannschaft. Limburg kleurt minder Belgisch rood dan andere provincies zoals Zeeland en Noord-Brabant, die alleen aan België grenzen.

Limburgers hebben weer minder sympathie voor de Duitsers dan dat inwoners van bijvoorbeeld Gelderland of Groningen dat hebben. Onze provincie moet als enige in Nederland duidelijk kiezen tussen twee buren.

Duits bolwerk uitzondering
Van alle gemeenten in Limburg wonen relatief gezien de meeste aanhangers van België in Gulpen-Wittem en Meerssen. In een enkele uitzondering hebben de Duitse fans de overhand, zoals in Onderbanken, Roerdalen en Venray.

MVV
Als er naar de voorkeur van voetbalclub en WK-land wordt gevraagd dan zijn de meeste Belgische fans te vinden bij MVV Maastricht. Bijna drie op de vier (72 procent) MVV-fans kiest voor de rode Duivels.

Bij Fortuna Sittard is dat bijna twee op de drie (63 procent). In het geval van Roda JC Kerkrade is 57 procent voor België. Bij VVV-Venlo is het bijna om het even: 55 procent voor België en 45 procent voor Duitsland.

Openingswedstrijd
Het WK voetbal gaat donderdag om 17:00 uur van start met de openingswedstrijd tussen gastland Rusland en Saoedi-Arabië. Duitsland komt zondag voor het eerst in actie tegen Mexico, terwijl België op maandag haar toernooi start met een duel tegen Panama.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen