Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Limburgers heten vluchtelingen welkom, ook na Parijs

Geplaatst opzondag 22 november 2015 - 15:01

De aanslagen in Parijs hebben nauwelijks invloed gehad op de bereidheid van Limburgers om vluchtelingen op te vangen.

Tweederde van de limburgers vindt dat deze mensen hier mogen komen en die mening is door 'Parijs' niet veranderd.

Onderzoek
Dat blijkt uit een onderzoek onder 748 Limburgers, in opdracht van Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad en L1.
Driekwart van de ondervraagden vindt wel dat voor economische migranten geen plek is.

Bang
Uit het onderzoek blijkt ook dat bijna de helft van de Limburgers bang is dat deze provincie doelwit wordt van terroristische aanslagen door de toename van het aantal vluchtelingen. De groep die een aanslag in Europa (63%) en Nederland (57%) vreest, is nog groter. Die angst is echter door de aanslagen in Parijs niet gegroeid.

Vluchtelingenstroom
Wel zijn Limburgers banger geworden dat Islamitische Staat (IS) de vluchtelingenstroom gebruikt om terroristen naar Europa te sturen. Zo’n 73 procent van de ondervraagden is daar bang voor. Slechts 8 procent is dat (helemaal) niet.

Debat
Komende woensdag organiseren de Limburgse kranten, L1, Universiteit Maastricht en Debatcentrum Sphinx een debat over de vluchtelingenproblematiek in onze provincie. Dit kun je volgen via een live-stream op 1Limburg. De Limburgse kranten brengen woensdag een extra bijlage uit over vluchtelingen en over de enquête.

Lees ook: Dagblad De Limburger en L1 houden vluchtelingendebat

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Politie: geen incidenten in Limburg
'Opvangplaatsen voor vluchtelingen in leegstaande panden'
Noodkreet COA: eerste 96 asielzoekers nu al naar Venlo
Raad Maastricht wil meer opvang voor vluchtelingen
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen