Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgers halen het snelst hun rijbewijs

Geplaatst opmaandag 27 maart 2017 - 7:49

In Limburg ligt het slagingspercentage bij de eerste keer afrijden voor het rijbewijs het hoogste. Sittard-Geleen scoort het best, maar ook de andere Limburgse rijscholen presteren goed.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de afgifte van Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).

Hoge score
De website debesterijscholen.nl vergeleek de slagingspercentages van de 53 plaatsen waar afgereden kan worden met elkaar. Opvallend zijn hoge slagingspercentages van de Limburgse plaatsen.

Sittard-Geleen behaalde de hoogste score van Nederland: 65 procent van de mensen die hier voor het eerst afrijden, slaagt direct. In vergelijking: het landelijk gemiddelde ligt op 49,6 procent.

Limburg
Ook de andere Limburgse locaties scoren hoog. De zes Limburgse plaatsen staan allemaal in de top acht. Volgens onderzoeker Frans-Bert Ruber van de website kan het hoge slagingspercentage in Limburg worden verklaard door de betrokkenheid van de instructeurs. "Dat vertaalt zich bijvoorbeeld in het meerijden van de instructeur met de examens. In de Randstad zie je dat minder", zegt Ruber in het Haarlems Dagblad.

Zuid-Holland scoort het slechtst. In Rotterdam scoort slechts 38 procent voor het eerste rijexamen.

Verschillen
Het CBR heeft een andere verklaring voor de hoge scores in Limburg. "De enige verklaring die wij kunnen geven over de positieve cijfers uit Limburg is dat kandidaten daar veel vaker een tussentijdse toets doen als onderdeel van hun opleiding", zegt Nathalie Dingeldein van het CBR. "Verder zien wij geen verschillen, maar wij doen er dan ook geen onderzoek naar."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Automobilist zonder rijbewijs alsnog aangehouden
Rijbewijs
Steeds meer Limburgse minderjarigen halen rijbewijs
Snelheid
Met 191 door de Roertunnel: rijbewijs kwijt
Eis: acht maanden cel voor man die bejaarden doodreed
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen