Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgers genoten van testfestival: 'Was als vanouds'

Geplaatst opmaandag 22 maart 2021 - 17:12

Na een jaar lang thuiszitten konden zo’n 1500 mensen afgelopen weekend eindelijk weer een dagje ouderwets losgaan op een festival. Geluidstechnicus Guus Hoex uit Kronenberg en de Maasbrachtse Robert Sonnemans waren er zondag bij op het festivalterrein in Biddinghuizen.

De zogenoemde fieldlabs zijn bedoeld als experimenten waaruit moet blijken of evenementen in coronatijd veilig kunnen plaatsvinden.

Lees ook: Lucas & Steve treden na lange tijd weer op: 'Gevoel gemist'

Tegen elkaar aankruipen
In eerste instantie keek Robert Sonnemans de kat uit de boom. "Maar al snel zag je iedereen tegen elkaar aankruipen. De sfeer was fantastisch. Iedereen had gewoon zin een groot feest", vertelt hij.

Bezoekers werden vooraf getest en sommigen moesten bij het betreden van het terrein nog een extra sneltest doen. Wie positief testte op corona, mocht het terrein niet op. Festivalgangers werden vervolgens verdeeld in drie groepen en uitgerust met een apparaatje waarmee hun bewegingen en contactmomenten worden gevolgd. Komende vrijdag worden alle bezoekers en personeel nog eens getest.

Festivalgevoel
Sonnemans heeft zich niet onveilig gevoeld. Ook deden volgens hem alle testen en apps niets af aan het festivalgevoel. "Op dat gebied viel het allemaal best wel mee. Iedereen was gewoon helemaal los aan het gaan en het voelde als vanouds. Het heeft me goed gedaan, ik kan er weer tegenaan", vertelt hij.

Weer aan het werk
Aan de andere kant van het podium was geluidstechnicus Guus Hoex uit Kronenberg aan het werk voor de band De Staat. De technicus is sinds de corona-uitbraak pakketbezorger. "Een tijdelijke oplossing”, vertelt hij. "De klussen in de evenementenbranche die ik sinds de corona-uitbraak heb gehad, zijn op twee handen te tellen.”

Hoex brengt zijn dagen dan ook veelal door in de bezorgbus. "Om dan weer een grote groep festivalgangers te zien, is heel gek", vertelt Hoex. Hij kwam voor de corona-uitbraak meerdere keren per zomer op het festivalterrein. "Ik zag weer een hoop mensen achter de schermen die je lang niet gesproken hebt. Het voelde echt goed om daar weer te zijn."

Enorme klappen
Als de uitkomst van het testevenement hoopgevend is, kunnen wellicht weer snel meer evenementen worden gehouden. Het is nodig volgens Hoex. "De branche heeft enorme klappen gehad."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen