Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgers genomineerd voor Zilveren Camera

Geplaatst opwoensdag 21 januari 2015 - 16:03

Er zijn dit jaar twee Limburgers genomineerd voor de Zilveren Camera, de belangrijkste prijs voor de fotojournalistiek.

Uit 664 deelnemers maakte de jury een selectie van 42 genomineerden. Tussen deze genomineerden zitten twee Limburgers: John Peters en Wouter Roosenboom.

John Peters
John Peters uit Roermond is geselecteerd in de categorie Cultuur voor zijn foto van de toren van de Sint-Christoffelkathedraal in de avondzon tijdens de kermis in Roermond.

Wouter Roosenboom
Wouter Roosenboom uit Eijsden is genomineerd voor zijn fotoreeks van de Tour D’Azerbeidzjan. In die reeks legt hij de lokale bevolking en de prachtige omgeving mooi vast op de gevoelige plaat.

Foto: Wouter Roosenboom

Onderwerpen
Onder de ingestuurde foto's, gingen er veel over eenzelfde onderwerp. Zo zater er veel beelden tussen met het thema MH17, ook foto’s van de intocht van Sinterklaas in Gouda leverde veel beeldmateriaal op. Daarnaast zorgden de grote sportevenementen van 2014 voor prachtige kiekjes, zoals het WK in Brazilië en de Winterspelen in Sotsji.

De prijsuitreiking is op zondag 25 januari in Den Haag en is live te volgen via de site van de Zilveren Camera.

L1
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Zilveren Camera voor Limburgse fotograaf
Wielerfoto's Wouter Roosenboom jaar lang te zien
Wielerfotograaf uit Eijsden kijkt terug op Tour de France 28-7-2015
Wielerfotograaf uit Eijsden zag de Tour van heel dichtbij
Wielerfotograaf Roosenboom buiten levensgevaar
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen