Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgers bovenaan in wereldranglijst boogschieten

Geplaatst opwoensdag 12 september 2018 - 9:53

Voor het eerst voeren twee Limburgers de wereldranglijst aan in de boogschietsport.

Boogschutters Mike Schloesser uit Weustenrade en Steve Wijler uit Horn staan al een tijdje bekend als twee zwaargewichten in het boogschieten.

Disciplines
En dat worden beloond aangezien ze nu voor het eerst ook beiden de wereldranglijst aanvoeren in hun discipline. Zo is Wijler de beste in het onderdeel recurve en mag Schloesser zich de nummer één bij de compound noemen.

Eerste in tweede jaar
Schloesser voerde al langer de wereldranglijst aan, maar voor de 21-jarige Wijler uit Horn is dat voor het eerst. En dat is toch wel bijzonder, zeker omdat dit pas zijn tweede jaar is op het hoogste niveau.

Onwerkelijk
''Het is fantastisch. Ik stond een hele tijd derde en als je in handboogland in de top 8 staat is dat al bijzonder. Maar dat ik me nu de beste van de wereld mag noemen op het onderdeel recurve is voor mij heel onwerkelijk. En dan komt er ook nog eens bij dat ik nu samen met Mike, die ik al langer ken, aan de top sta. Dat vind ik wel mooi aangezien wij Limburgers toch vaak apart worden gezien van de rest van Nederland'', zegt Wijler.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen