Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgers besteden vakantiegeld aan aflossen schuld

Geplaatst opdonderdag 21 mei 2015 - 12:00

56 procent van de Limburgers gebruikt het vakantiegeld niet om een reis mee te maken. Ze lossen er liever hun schulden mee af.

Het op de spaarrekening zetten van het extraatje scoort ook hoog. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag.

Vakantie
1224 Limburgers kregen vier vragen voorgelegd. Slechts 12 procent gebruikt het vakantiegeld volledig waarvoor het bedoeld is, 30 procent besteedt het deels aan een vakantie.

Rondkomen
28 procent van de ondervraagden zegt het vakantiegeld nodig te hebben om rond te kunnen komen. Landelijk ligt dat percentage op 41. In Limburg zegt 41 procent eigenlijk geen vakantiegeld nodig te hebben om een reis te kunnen maken. Dat is landelijk gezien de hoogste score.

Speelgoed
Wanneer het geld niet volledig op gaat aan een vakantie, lost de Limburger het liefst de schulden af met het restant. Sparen kan ook, beleggen of er speelgoed voor kopen daarentegen zeker niet.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Limburgers besteden vakantiegeld vaak aan aflossen
Horeca bediening terras Maastricht
'Voor horecabedrijven moeilijk om vakantiegeld uit te keren'
Ruim 12 miljoen voor vertrokken wethouders
Chantal Janzen populairste reispartner bij Nederlanders
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen