Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgers bereid privacy te offeren voor veiligheid

Geplaatst opvrijdag 25 maart 2016 - 18:44

Bijna 70 procent van de Limburgers accepteert een flinke inperking van zijn vrijheid en privacy als zijn omgeving daarmee veiliger wordt.

Dat blijkt uit een representatief onderzoek van researchbureau Flycatcher, uitgevoerd in opdracht van Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad.

Afnemen dna
Het merendeel van de respondenten heeft enkele dagen na de aanslagen in Brussel, geen bezwaar tegen extra detectiepoortjes of het verplicht laten afnemen van dna. Ook extra camerabewaking in de openbare ruimte zou een meerderheid accepteren.

Aan de enquete deden bijna 750 Limburgers mee. In de Limburgse kranten van zaterdag worden de resultaten van het onderzoek uitgebreid belicht.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Limburg heeft geen vertrouwen in integratie vluchteling
Limburgse deur nog steeds open voor vluchtelingen
Onderzoeker: 'Weinig privacy voor woningbezitters'
'Kritiek op Belgische veiligheidsdiensten is terecht'
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen