Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgers bakken sterren van de hemel in Heel Holland Bakt

Geplaatst opmaandag 30 december 2019 - 11:57

De Limburgse deelneemsters aan Heel Holland Bakt maken indruk met hun bakcreaties. Nadat vorige week de Roermondse Aline werd gekroond tot 'meesterbakker', kreeg zondagavond Pauline uit Limbricht deze eer.

Van de acht overgebleven deelnemers komen er maar liefst drie uit Limburg: Aline, Pauline en Jeanette, die de provincie inmiddels heeft verlaten en in het westen van het land woont.

'Erg blij'
Pauline kreeg de complimenten van jurylid en meester patissier Robèrt van Beckhoven voor haar gouden nieuwjaarsstaart met vuurwerk. "Mooi gedaan en mooi strak", zo zei hij. Culinair publicist Janny van der Heijden zei 'erg blij' te worden van de taart. "De crème is goed en het biscuit is zacht."

Spektakel
Ook voor haar spektakelstuk, een kloktaart, kreeg de Limbrichtse veel lof. "Je bent lang bezig geweest om de taart zo lekker mogelijk te maken, terwijl die toch netjes is", aldus Van Beckhoven. Van der Heijden vindt het taart om van te blijven eten: "Je wilt eigenlijk alle laagjes proeven en dan nog een keer. Er is aan alle kanten goed over nagedacht."

Lees ook: Limburgse vrouwen bij laatste tien van Heel Holland Bakt

Uitblinken
Vorige week blonk Aline uit met haar creaties. Haar kerstboom van koekjes kreeg complimenten voor de smaak en de verhouding van specerijen. "Ik vind hem heel erg lekker", zegt Van der Heijden. Ook haar desserttaart viel in de smaak bij de jury: 'een geslaagd kerstdessert'.

Meesterbakker
Wekelijks krijgen de bakkers drie opdrachten: een signatuuropdracht waar ze een eigen draai aan kunnen geven, een technische opdracht en ze moeten een spektakelstuk maken. Na deze drie opdrachten wordt de uitblinker benoemd tot meesterbakker en valt er een kandidaat af.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen