Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgers bakken sterren van de hemel in Heel Holland Bakt

Geplaatst opmaandag 30 december 2019 - 11:57

De Limburgse deelneemsters aan Heel Holland Bakt maken indruk met hun bakcreaties. Nadat vorige week de Roermondse Aline werd gekroond tot 'meesterbakker', kreeg zondagavond Pauline uit Limbricht deze eer.

Van de acht overgebleven deelnemers komen er maar liefst drie uit Limburg: Aline, Pauline en Jeanette, die de provincie inmiddels heeft verlaten en in het westen van het land woont.

'Erg blij'
Pauline kreeg de complimenten van jurylid en meester patissier Robèrt van Beckhoven voor haar gouden nieuwjaarsstaart met vuurwerk. "Mooi gedaan en mooi strak", zo zei hij. Culinair publicist Janny van der Heijden zei 'erg blij' te worden van de taart. "De crème is goed en het biscuit is zacht."

Spektakel
Ook voor haar spektakelstuk, een kloktaart, kreeg de Limbrichtse veel lof. "Je bent lang bezig geweest om de taart zo lekker mogelijk te maken, terwijl die toch netjes is", aldus Van Beckhoven. Van der Heijden vindt het taart om van te blijven eten: "Je wilt eigenlijk alle laagjes proeven en dan nog een keer. Er is aan alle kanten goed over nagedacht."

Lees ook: Limburgse vrouwen bij laatste tien van Heel Holland Bakt

Uitblinken
Vorige week blonk Aline uit met haar creaties. Haar kerstboom van koekjes kreeg complimenten voor de smaak en de verhouding van specerijen. "Ik vind hem heel erg lekker", zegt Van der Heijden. Ook haar desserttaart viel in de smaak bij de jury: 'een geslaagd kerstdessert'.

Meesterbakker
Wekelijks krijgen de bakkers drie opdrachten: een signatuuropdracht waar ze een eigen draai aan kunnen geven, een technische opdracht en ze moeten een spektakelstuk maken. Na deze drie opdrachten wordt de uitblinker benoemd tot meesterbakker en valt er een kandidaat af.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen