Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgers bakken sterren van de hemel in Heel Holland Bakt

Geplaatst opmaandag 30 december 2019 - 11:57

De Limburgse deelneemsters aan Heel Holland Bakt maken indruk met hun bakcreaties. Nadat vorige week de Roermondse Aline werd gekroond tot 'meesterbakker', kreeg zondagavond Pauline uit Limbricht deze eer.

Van de acht overgebleven deelnemers komen er maar liefst drie uit Limburg: Aline, Pauline en Jeanette, die de provincie inmiddels heeft verlaten en in het westen van het land woont.

'Erg blij'
Pauline kreeg de complimenten van jurylid en meester patissier Robèrt van Beckhoven voor haar gouden nieuwjaarsstaart met vuurwerk. "Mooi gedaan en mooi strak", zo zei hij. Culinair publicist Janny van der Heijden zei 'erg blij' te worden van de taart. "De crème is goed en het biscuit is zacht."

Spektakel
Ook voor haar spektakelstuk, een kloktaart, kreeg de Limbrichtse veel lof. "Je bent lang bezig geweest om de taart zo lekker mogelijk te maken, terwijl die toch netjes is", aldus Van Beckhoven. Van der Heijden vindt het taart om van te blijven eten: "Je wilt eigenlijk alle laagjes proeven en dan nog een keer. Er is aan alle kanten goed over nagedacht."

Lees ook: Limburgse vrouwen bij laatste tien van Heel Holland Bakt

Uitblinken
Vorige week blonk Aline uit met haar creaties. Haar kerstboom van koekjes kreeg complimenten voor de smaak en de verhouding van specerijen. "Ik vind hem heel erg lekker", zegt Van der Heijden. Ook haar desserttaart viel in de smaak bij de jury: 'een geslaagd kerstdessert'.

Meesterbakker
Wekelijks krijgen de bakkers drie opdrachten: een signatuuropdracht waar ze een eigen draai aan kunnen geven, een technische opdracht en ze moeten een spektakelstuk maken. Na deze drie opdrachten wordt de uitblinker benoemd tot meesterbakker en valt er een kandidaat af.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen