Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburger.nl onbereikbaar door cyberaanval

Geplaatst opmaandag 24 oktober 2016 - 17:21

Limburger.nl heeft maandagmiddag enkele uren last gehad van een cyberaanval. De website was daardoor tijdelijk niet bereikbaar.

De aanval was gericht op Belgische media. Omdat de website van De Limburger gebruik maakt van dezelfde computerservers als enkele Belgische sites, had ook Limburger.nl last van de aanval.

Onbereikbaar
De servers van het Belgische uitgeversconcern Mediahuis zijn overbelast door een zogenoemde DDOS-aanval door hackers. Daarbij wordt een systeem doelbewust overladen met externe communicatieverzoeken, met als doel de websites tijdelijk onbereikbaar te maken.

Syrian Cyber Army
De zogeheten 'Syrian Cyber Army' zegt verantwoordelijk te zijn voor een reeks van aanvallen op nieuwswebsites van onder meer De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg en L’Avenir en dus ook de site van De Limburger.

Lees ook: Uitgever NRC neemt De Limburger over.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Mediahuis krijgt concurrentie, tegenbod John de Mol op TMG
Mediahuis
Mediahuis verstevigt greep op TMG
Overname Limburgse kranten goedgekeurd
Eigenaar De Limburger aast op De Telegraaf
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen