Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburger won laagste bedrag ooit in Miljoenenjacht

Geplaatst opdonderdag 15 maart 2018 - 10:12

Een Venlonaar won in 2005 het laagste bedrag ooit in het spelletjesprogramma Postcode Loterij Miljoenenjacht.

De kandidaat ging naar huis met een tientje. Dit maakt het programma bekend in een lijstje met de hoogtepunten van het programma.

Kandidaten die de finale van het programma bereiken moeten uit 26 koffers hun eigen koffertje kiezen. Hierin zit een geldbedrag, variërend van 1 cent tot 5 miljoen euro. De finalist moet telkens enkele koffers openen, waardoor steeds duidelijker wordt wat erin de eigen koffer zit. Tussendoor kan de deelnemer zijn eigen koffer verkopen aan de bank, die op dat moment bepaald wat het waard is.

10 miljoen gulden
Het hoogste bedrag van 10 miljoen gulden ging in 2001 naar Arno Woesthoff. Vijf weken eerder won hij ook al een miljoen gulden in het programma. Een paar jaar later werd hij geïnterviewd en woonde hij nog steeds in hetzelfde huis met dezelfde inrichting.

De kandidaat uit Venlo koos in de finale veelvuldig de verkeerde koffer, waardoor hij met een tientje naar huis ging.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen