Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburger wil brillen maken van drumstel Iron Maiden

Geplaatst opdinsdag 24 januari 2017 - 17:57

Brillenmaker Gerd Booten uit Arensgenout maakt brillen uit het afvalhout van oude drumstellen.

Het materiaal krijgt hij van een grote Amerikaanse drumstelfabrikant. Hij hoopt op korte termijn oude drumstellen van een paar wereldberoemde drummers te krijgen om die te verwerken tot brillen.

Iron Maiden
Booten bezocht vorige week een grote
muziekbeurs in Los Angeles en liep daar Nicko McBrain, de drummer van Iron Maiden, tegen het lijf. "Hij was heel enthousiast over mijn werk en wilde graag een bril hebben die van een drumstel was gemaakt." Op de beurs had hij ook contact met andere bekende muzikanten, zoals de drummer van de vorig jaar overleden zanger David Bowie. Booten wil graag van hun oude instrumenten brillen maken en is met hen in gesprek. "Het zou geweldig zijn als ik van deze muzikanten een oud drumstel krijg en daarvan in Arensgenhout brillen kan maken."

Enthousiasme
Hij heeft goede hoop dat het gaat lukken, want Booten merkte in Los Angeles dat de drummers enthousiast zijn. "Het zou geweldig zijn als ik brillen kan maken van een drumstel van Iron Maiden. Het verhaal begint te leven in de drumwereld. Ik ben gebeld door de organisator van een grote drumshow in Manchester en ga daar binnenkort ook naar toe."

Brillenmaker Gerd Booten met Nicko McBrain, de drummer van Iron Maiden.
Foto: Gerd Booten

Elton John
Gerd Booten is van origine timmerman, maar werkt tegenwoordig voor een opticien uit Maasmechelen. Zij bundelden hun krachten om houten brillen op de markt te brengen. Booten maakt de brillen in een schuur in zijn tuin in Arensgenhout. Onder meer de Britse zanger Elton John heeft een aantal brillen van Jefferson Eyewaer.

Lees ook: Bedankje Elton John voor brillen uit Arensgenhout

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Bedankje Elton John voor brillen uit Arensgenhout
Tour Epica in Noord-Amerika onzeker
Enige Bowie-concert in Limburg niet om aan te horen
'Blackstar is David Bowie's magnum opus'
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Ook in 2020 komt er op Hemelvaartsdag 21 mei weer een nieuwe lijst met de leukste Limburgse liedjes aller tijden voorbij op L1 Radio. Deze wordt op L1 TV ondersteund door een marathonuitzending met de mooiste clips uit de L1mbo Top 100 van de afgelopen jaren. Maar zover is het nog niet, want er moet nog gestemd worden.

Je kunt hier stemmen
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen