Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburger wil brillen maken van drumstel Iron Maiden

Geplaatst opdinsdag 24 januari 2017 - 17:57

Brillenmaker Gerd Booten uit Arensgenout maakt brillen uit het afvalhout van oude drumstellen.

Het materiaal krijgt hij van een grote Amerikaanse drumstelfabrikant. Hij hoopt op korte termijn oude drumstellen van een paar wereldberoemde drummers te krijgen om die te verwerken tot brillen.

Iron Maiden
Booten bezocht vorige week een grote
muziekbeurs in Los Angeles en liep daar Nicko McBrain, de drummer van Iron Maiden, tegen het lijf. "Hij was heel enthousiast over mijn werk en wilde graag een bril hebben die van een drumstel was gemaakt." Op de beurs had hij ook contact met andere bekende muzikanten, zoals de drummer van de vorig jaar overleden zanger David Bowie. Booten wil graag van hun oude instrumenten brillen maken en is met hen in gesprek. "Het zou geweldig zijn als ik van deze muzikanten een oud drumstel krijg en daarvan in Arensgenhout brillen kan maken."

Enthousiasme
Hij heeft goede hoop dat het gaat lukken, want Booten merkte in Los Angeles dat de drummers enthousiast zijn. "Het zou geweldig zijn als ik brillen kan maken van een drumstel van Iron Maiden. Het verhaal begint te leven in de drumwereld. Ik ben gebeld door de organisator van een grote drumshow in Manchester en ga daar binnenkort ook naar toe."

Brillenmaker Gerd Booten met Nicko McBrain, de drummer van Iron Maiden.
Foto: Gerd Booten

Elton John
Gerd Booten is van origine timmerman, maar werkt tegenwoordig voor een opticien uit Maasmechelen. Zij bundelden hun krachten om houten brillen op de markt te brengen. Booten maakt de brillen in een schuur in zijn tuin in Arensgenhout. Onder meer de Britse zanger Elton John heeft een aantal brillen van Jefferson Eyewaer.

Lees ook: Bedankje Elton John voor brillen uit Arensgenhout

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Bedankje Elton John voor brillen uit Arensgenhout
Tour Epica in Noord-Amerika onzeker
Enige Bowie-concert in Limburg niet om aan te horen
'Blackstar is David Bowie's magnum opus'
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen