Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburger vertrouwt op winst in Solar Challenge

Geplaatst opzaterdag 12 oktober 2019 - 17:08

Zondag gaat in het Australische Darwin de tweejaarlijkse World Solar Challenge van start. Daaraan doen onder meer drie Nederlandse teams én een team van de RWTH Aachen mee.

Kasper Sijmons uit Bunde is een van de zestien leden van het team van de TU Delft. Het team rijdt met de zonnewagen NunaX.

Gave ervaring
Kasper is structural engineer. Hij heeft samen met een ander teamlid de koolstof body van de wagen ontworpen en gebouwd. Hij heeft veel zin in de race: "Dit is zo'n gave ervaring. Ik moet mezelf soms in de arm knijpen om te weten dat ik niet droom."

Crash
Enkele dagen geleden is de NunaX nog gecrasht, maar de schade is inmiddels gerepareerd. Er is veel tijd gestoken in het inhalen van de andere deelnemers. Daar maken ze zich in het team dus niet meer zo druk om. In totaal zijn er drie coureurs die de wagen om de beurt besturen. In de cockpit loopt de temperatuur op tot boven de 50 graden Celsius. Langer dan een paar uur achter elkaar kan een coureur dus niet rijden.

Support
Kasper zit met de andere leden van de technische ondersteuning in een support-wagen, die achter de NunaX aan rijdt. Alles wat kapot gaat, wordt meteen onderweg gerepareerd.

Outback
De Solar Challenge is een race over een afstand van drieduizend kilometer, van Darwin naar Adelaide. De rit gaat dwars door de Australische outback, onder de brandende zon. Het Delftse team start vanaf de achtste plek. Het heeft in de kwalificaties niet alles gegeven.

Zelfvertrouwen
"Onze zonnewagen doet het goed op de rechte weg, dus we sparen onze energie voor de echte race." Het team van de TU Delft heeft tien keer meegedaan aan de Solar Challenge en zeven keer gewonnen. En dat gaat nu ook weer lukken, denkt Kasper: "Jazeker, daar ben ik van overtuigd. We gaan gewoon winnen!"

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen