Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburger spil in bende van mensensmokkelaars

Geplaatst opvrijdag 9 december 2016 - 19:14

Een inwoner van Geleen is één van de hoofdverdachten in een bende die zo'n 500 Somaliërs naar Nederland en andere Europese landen zou hebben gesmokkeld. Dat meldt Europol.

Hij werd op grond van een Europees aanhoudingsbevel gearresteerd. Andere verdachten komen uit de Franse steden Parijs, Modane en Straatsburg.

Uitgeschakeld
De bende is tijdens een gezamenlijke actie in diverse landen op 6 en 7 december uitgeschakeld, schrijft Europese politie-eenheid Europol in een vrijdag uitgegeven persverklaring. Eerder dit jaar werden al verdachten in Italië aangehouden.

De bende wordt ervan verdacht de vijfhonderd Somaliërs per auto, bus en trein naar onder meer Nederland, België, Frankrijk en Duitsland te hebben gesmokkeld. Anderen reisden met vervalste reisdocumenten per vliegtuig vanuit Afrika via Aziatische landen naar Europa.

Politie Limburg
De politie Limburg en de Landelijke Eenheid van de nationale politie zeggen vooralsnog geen nadere mededelingen te kunnen doen over de aanhouding in Geleen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Tientallen tips over verblijfplaats verdachte Jos Brech
mensensmokkel venlo (11 mrt 2020)
Aanhoudingen om mensensmokkel in Venlo
Europol plaatst Jos Brech op lijst meest gezochte criminelen
Grote internationale drugsbende handelde in coke via Venlo
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen