Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburger slachtoffer corona-werkloosheid in VS

Geplaatst opdonderdag 2 april 2020 - 22:51

De coronacrisis heeft ook het leven van de uit Elsloo afkomstige Jules Zane op zijn kop gezet.

Zane woont al jaren met zijn vrouw in het Amerikaanse Grand Lake in de staat Colorado, waar hij een baan heeft bij de roeibond.

Plots zonder werk
Afgelopen vrijdag kreeg hij te horen dat hij vanaf dinsdag deze week niet meer hoefde te komen werken. Zijn contract was plots veranderd in een nul-uren contract, zo zegt hij donderdag in een interview met het tv-programma Nieuwsuur.

Nog geluk gehad
"Ik heb nog geluk gehad", zegt Zane. "Mijn baas gaat ervan uit dat ik weer kan terugkeren in mijn functie en daarom wordt mijn zorgverzekering doorbetaald." Maar volgens Zane zijn veel Amerikanen niet in staat om de klap van deze crisis op te vangen. "Mensen waren er niet klaar voor. En de mensen die juist weer waren opgekrabbeld, zijn de mensen die nu weer geraakt worden door deze crisis", denkt hij.

Enorme crisis
De werkloosheid in de Verenigde Staten is door de coronacrisis flink omhoog geschoten. Tien miljoen mensen zijn de afgelopen twee weken hun baan kwijtgeraakt, aldus Amerika-correspondent Arjen van der Horst in Nieuwsuur.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen