Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburger pakt hoofdrol in Saturday Night Fever

Geplaatst opmaandag 20 januari 2020 - 16:35

Javan Hoen gaat de hoofdrol spelen in de musical Saturday Night Fever, die dit jaar en volgend jaar op de planken komt.

De 30-jarige in Brunssum geboren Hoen gaat de rol van Tony Manero vertolken. Zijn tegenspeelster wordt Vajèn van den Bosch in de rol van Stephanie Mangano.

Danser en choreograaf
Hoen is danser en choreograaf. De zoon van sportschoolhouder Theo Hoen volgde het CIOS in Sittard, maar trad niet in de voetsporen van zijn vader. Hij danst al vanaf zijn jeugd, aanvankelijk als breakdancer. Later kwamen daar verschillende andere dansstijlen bij. In 2011 drong hij door tot de halve finale van het tv-programma Sunday Night Fever.

Veelgevraagd
Daarna verhuisde hij naar Amsterdam, waar hij aan het werk ging als danser. Hij werkte mee aan diverse musicals, onder andere Flashdance, The Who's Tommy en Hair. De laatste jaren werkt hij ook regelmatig als choreograaf, onder andere in de Duitse musical Wahnsinn en West Side Story. Ook maakt hij regelmatig uitstapjes naar tv voor acteerwerk, onder andere in Pipo de Clown en GTST.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen