Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburger pakt hoofdrol in Saturday Night Fever

Geplaatst opmaandag 20 januari 2020 - 16:35

Javan Hoen gaat de hoofdrol spelen in de musical Saturday Night Fever, die dit jaar en volgend jaar op de planken komt.

De 30-jarige in Brunssum geboren Hoen gaat de rol van Tony Manero vertolken. Zijn tegenspeelster wordt Vajèn van den Bosch in de rol van Stephanie Mangano.

Danser en choreograaf
Hoen is danser en choreograaf. De zoon van sportschoolhouder Theo Hoen volgde het CIOS in Sittard, maar trad niet in de voetsporen van zijn vader. Hij danst al vanaf zijn jeugd, aanvankelijk als breakdancer. Later kwamen daar verschillende andere dansstijlen bij. In 2011 drong hij door tot de halve finale van het tv-programma Sunday Night Fever.

Veelgevraagd
Daarna verhuisde hij naar Amsterdam, waar hij aan het werk ging als danser. Hij werkte mee aan diverse musicals, onder andere Flashdance, The Who's Tommy en Hair. De laatste jaren werkt hij ook regelmatig als choreograaf, onder andere in de Duitse musical Wahnsinn en West Side Story. Ook maakt hij regelmatig uitstapjes naar tv voor acteerwerk, onder andere in Pipo de Clown en GTST.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen