Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburger op elfde plaats kandidatenlijst NIDA

Geplaatst opmaandag 18 januari 2021 - 17:56

Mounir Kasmi uit Panningen staat op de elfde plaats van de kandidatenlijst van NIDA voor de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart.

NIDA omschrijft zichzelf als een partij op islamitische grondslag. Ze heeft momenteel twee zetels in de gemeenteraad van Rotterdam en eentje in respectievelijk Den Haag en Almere.

Eerste keer
De partij werd in 2013 opgericht en doet nu voor de eerste keer een gooi naar zetels in de Tweede Kamer. Maar in de peilingen zit er tot nu toe geen zetel in. NIDA is een begrip uit de Koran en betekent 'oproep' en 'stem'.

Nieuwe generatie
Op de website van de partij noemt de Limburgse kandidaat Kasmi (39) NIDA 'voor mij de partij die politiek geloofwaardig en betrouwbaar maakt. Zij staat voor de oproep en stem van een nieuwe generatie met supervers DNA en Islamitische inspiratie'.

Non-actief
De nummer vier op de kandidatenlijst - Fatima Aboulouafa - heeft ook connecties met Limburg. Zij werkte 23 jaar bij de politie in Limburg als brigadier en als operationeel expert op het gebied van islamitische radicalisering. Daarna werd zij teamchef van de politie eenheid Leiden. Maar daar werd zij op non-actief gesteld nadat zij op Instagram openlijk misstanden die er in haar ogen binnen de Haagse politie waren, had aangekaart. Die hadden te maken met racisme, discriminatie en pesterijen. Inmiddels werkt Aboulouafa (51) niet meer bij de politie.

In november vorig jaar werd oprichter Nourdin El Ouali al gekozen tot lijsttrekker. Hij omschrijft de lijst van 31 kandidaten als 'superdivers waarvan de wortels reiken tot over de hele wereld'. Verder spreekt hij van een 'evenwichtige mix van expertises, talent, ervaring, vrouwen en mannen uit heel Nederland: van Roosendaal tot Amsterdam en van Limburg tot Groningen'.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen