Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburger ontloopt celstraf na bijten steward op KLM-vlucht

Geplaatst opmaandag 8 mei 2017 - 6:48

De 29-jarige Jonah S. uit Roermond die op 21 december in dronken toestand een steward van een KLM-vlucht in zijn oor beet, hoeft niet de gevangenis in.

De man werd in Amerika veroordeeld tot een proeftijd van drie jaar. Ook moet hij de steward en de KLM een schadevergoeding van in totaal zo'n 16.000 dollar betalen, schrijft De Limburger.

Dronken
Jonah S. vloog die dag met zijn vriendin van Düsseldorf naar San Francisco. Na een tussenlanding in Amsterdam bleken de twee teveel alcohol te hebben genuttigd. In het Amerikaanse luchtruim kregen de twee onderling ruzie. Toen een steward de man op zijn gedrag aansprak, ontstond een handgemeen.

Lees ook: Dronken man uit Roermond bijt steward in oor

Gewond
De dronken en agressieve man beet de steward in zijn oor en gaf hem een elleboogstoot. De medewerker van KLM liep daarbij een hersenschudding op. Jonah S. werd na de landing opgepakt. Het incident had hem een jarenlange gevangenisstraf in de Verenigde Staten op kunnen leveren.

Het slachtoffer heeft na het incident maanden niet kunnen werken. Hij weet niet of hij ooit nog het plezier in het vliegen terug zal krijgen.

Proeftijd
In januari kwam de zaak voor het eerst voor de rechter in San Francisco. S. bekende volgens de krant zijn daad, betuigde spijt en ging in therapie om van zijn alcoholverslaving af te komen. In ruil voor zijn bekentenis hoeft S. de gevangenis niet in. Hij krijgt een proefperiode van drie jaar. Als hij zich in deze periode opnieuw misdraagt, kan hij alsnog veroordeeld worden tot een zwaardere straf. De Roermondenaar hoeft tijdens zijn proeftijd niet in de Verenigde Staten te blijven.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Dronken man uit Roermond bijt steward in oor
Man die steward beet riskeert jarenlange gevangenisstraf
Dodelijke mishandeling Arcen voor rechtbank Roermond
Broertje (6) voorkwam dat zijn zus werd meegenomen
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen