Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Limburger moet curlingsport groot maken

Geplaatst opdonderdag 30 maart 2017 - 12:51

De uit Herten afkomstige Tom Huyskens is toegetreden tot het bestuur van de Nederlandse Curling Bond.

Als pr-man wil hij de sport van het stoffige imago afhelpen en proberen in Limburg een curlingvereniging op te richten en promotie-evenementen te organiseren.

114 leden
"Curling heeft op dit moment landelijk slechts 140 leden, verdeeld over vier teams. Maar het Nederlands team neemt vanaf dit weekend deel aan het WK in Canada en hoort bij de top-12 van de wereld. Zij kunnen zich zelfs plaatsen voor de Olympische Spelen. De sport heeft veel groeimogelijkheden, maar kampt met een stoffig imago. Dat wil ik gaan veranderen", vertelt Huyskens.

Een korte Engelstalige instructievideo over de curlingsport.
Video: Youtube

'Friday Night Curling'
De Limburger heeft wel enkele concrete ideeën die de sport ook in onze provincie populairder moeten maken. "Om te beginnen willen we op de jaarlijkse kerstevenementen, waar nu al vaak een ijsbaan wordt aangelegd, demonstraties houden. Ook zit ik te denken aan 'Friday Night Curling' op het Vrijthof. We hopen op termijn een curlingvereniging op te kunnen richten in een plaats met een ijshal, zoals bijvoorbeeld Geleen."

Extreme Curling
De sport moet bovendien een grotere entertainment-factor krijgen, vergelijkbaar met de ontwikkeling die darts heeft doorgemaakt. Huyskens: "Dus denk ook eens aan curling in een disco-sfeertje, met publiek dat zich laat horen. Ik wil ook graag een speciale variant bedenken die de jeugd aantrekt. Ik noem het maar even Extreme Curling. Ik ga Red Bull (sponsor van extreme sporten, red.) zeker benaderen of er een Extreme Curling-variant te bedenken valt is."

Wellicht is dit idee, geopperd door een reclamebureau, nog een haalbare variant.
Video: Youtube

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Gerelateerde berichten

VVV traint tijdens trainingskamp 'gewoon' in De Koel
Roermondenaren moeten China wereldtitel voetbal bezorgen
Mannen gearresteerd na poging tot diefstal in Melick
Meerdere boten in brand op werf in Herten
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen