Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburger moet curlingsport groot maken

Geplaatst opdonderdag 30 maart 2017 - 12:51

De uit Herten afkomstige Tom Huyskens is toegetreden tot het bestuur van de Nederlandse Curling Bond.

Als pr-man wil hij de sport van het stoffige imago afhelpen en proberen in Limburg een curlingvereniging op te richten en promotie-evenementen te organiseren.

114 leden
"Curling heeft op dit moment landelijk slechts 140 leden, verdeeld over vier teams. Maar het Nederlands team neemt vanaf dit weekend deel aan het WK in Canada en hoort bij de top-12 van de wereld. Zij kunnen zich zelfs plaatsen voor de Olympische Spelen. De sport heeft veel groeimogelijkheden, maar kampt met een stoffig imago. Dat wil ik gaan veranderen", vertelt Huyskens.

Een korte Engelstalige instructievideo over de curlingsport.
Video: Youtube

'Friday Night Curling'
De Limburger heeft wel enkele concrete ideeën die de sport ook in onze provincie populairder moeten maken. "Om te beginnen willen we op de jaarlijkse kerstevenementen, waar nu al vaak een ijsbaan wordt aangelegd, demonstraties houden. Ook zit ik te denken aan 'Friday Night Curling' op het Vrijthof. We hopen op termijn een curlingvereniging op te kunnen richten in een plaats met een ijshal, zoals bijvoorbeeld Geleen."

Extreme Curling
De sport moet bovendien een grotere entertainment-factor krijgen, vergelijkbaar met de ontwikkeling die darts heeft doorgemaakt. Huyskens: "Dus denk ook eens aan curling in een disco-sfeertje, met publiek dat zich laat horen. Ik wil ook graag een speciale variant bedenken die de jeugd aantrekt. Ik noem het maar even Extreme Curling. Ik ga Red Bull (sponsor van extreme sporten, red.) zeker benaderen of er een Extreme Curling-variant te bedenken valt is."

Wellicht is dit idee, geopperd door een reclamebureau, nog een haalbare variant.
Video: Youtube

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

VVV traint tijdens trainingskamp 'gewoon' in De Koel
Roermondenaren moeten China wereldtitel voetbal bezorgen
Watersporters Herten willen ontruiming haven voorkomen
Mannen gearresteerd na poging tot diefstal in Melick
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen