Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburger meest wantrouwend van Nederland

Geplaatst opvrijdag 5 december 2014 - 12:54

Inwoners van Limburg en Flevoland zijn het meest wantrouwig. De helft van de inwoners van 15 jaar en ouder geeft aan dat je niet voorzichtig genoeg kunt zijn in de omgang met andere mensen.

Daarmee is het vertrouwen in anderen in deze twee provincies een stuk lager dan in de meeste andere provincies. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag. Ook het vertrouwen in rechters, het leger en de politie is in Limburg lager dan in andere provincies.

Wel vertrouwen
In Zeeland, Friesland en Utrecht is het vertrouwen in andere mensen het grootst. Daar geeft ongeveer 64 procent van de inwoners aan dat andere mensen wel te vertrouwen zijn. Ook het vertrouwen in maatschappelijk organisaties is in deze drie provincies, samen met Overijssel, groter dan in de rest van Nederland.

Volksvertegenwoordiging
Het vertrouwen in de pers (31 procent) en in de Tweede Kamer (34 procent) is algemeen laag. Het vertrouwen in de Kamer is ook in Limburg het laagst: 26 procent. In de provincie Utrecht is het vertrouwen in de volksvertegenwoordiging het grootst (39 procent).

Geluk
Uit het onderzoek blijkt ook dat Limburgers relatief het minste geluk ervaren: 86 procent van de inwoners van deze provincie voelt zich gelukkig. De Zeeuwen zijn met 92 procent het gelukkigst.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Limburgers vertrouwen elkaar niet'
Limburger loopt niet over van vertrouwen in medemens
Limburgers hebben weinig vertrouwen in anderen
Schouw Brunssummerheide met Brech afgerond
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen