Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburger maakt nummer met Stef Bos voor Hersenstichting

Geplaatst opdonderdag 15 februari 2018 - 6:20

Willem Philipsen uit Echt heeft samen met de Nederlandse zanger Stef Bos een single uitgebracht voor de Hersenstichting.

Het lied 'Opnieuw' werd woensdagochtend voor het eerst gedraaid op RTV Rijnmond.

Hersenaandoening
Stef Bos, bekend van het nummer 'Papa', dook samen met Echtenaar Philipsen de studio in omdat ze beiden ambassadeur van de Hersenstichting zijn. Met hun nummer willen ze zich hard maken voor de 3,6 miljoen mensen in Nederland die lijden aan een hersenaandoening.

Halfzijdig verlamd
Philipsen, die inmiddels in Rotterdam woont, heeft zelf ook een hersenaandoening. Hij was een begenadigd gitarist. Zo stond hij op de bühne met artiesten als Anouk en Postmen. Maar op zijn 23e werd hij getroffen door een herseninfarct. Daardoor raakte hij halfzijdig verlamd. "Ik moest vanaf onder nul beginnen. Alles opnieuw leren en opbouwen", zegt de Echtenaar tegen RTV Rijnmond.

Muziek
Dik twaalf jaar na zijn herseninfarct kan hij weer doen waar hij goed in is. "Ik sta weer vol in de muziek en nu mag ik deze single doen." Het nummer is via Spotify te downloaden.

Televisie
De single was woensdagochtend voor het eerst op de radio te horen, maar het werk was eerder al op televisie te bewonderen. Eind december zong het tweetal het nummer live bij het programma van Omroep MAX Geef om Je Hersenen. Dit om geld op te halen voor meer onderzoek naar hersenaandoeningen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen