Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburger maakt nummer met Stef Bos voor Hersenstichting

Geplaatst opdonderdag 15 februari 2018 - 6:20

Willem Philipsen uit Echt heeft samen met de Nederlandse zanger Stef Bos een single uitgebracht voor de Hersenstichting.

Het lied 'Opnieuw' werd woensdagochtend voor het eerst gedraaid op RTV Rijnmond.

Hersenaandoening
Stef Bos, bekend van het nummer 'Papa', dook samen met Echtenaar Philipsen de studio in omdat ze beiden ambassadeur van de Hersenstichting zijn. Met hun nummer willen ze zich hard maken voor de 3,6 miljoen mensen in Nederland die lijden aan een hersenaandoening.

Halfzijdig verlamd
Philipsen, die inmiddels in Rotterdam woont, heeft zelf ook een hersenaandoening. Hij was een begenadigd gitarist. Zo stond hij op de bühne met artiesten als Anouk en Postmen. Maar op zijn 23e werd hij getroffen door een herseninfarct. Daardoor raakte hij halfzijdig verlamd. "Ik moest vanaf onder nul beginnen. Alles opnieuw leren en opbouwen", zegt de Echtenaar tegen RTV Rijnmond.

Muziek
Dik twaalf jaar na zijn herseninfarct kan hij weer doen waar hij goed in is. "Ik sta weer vol in de muziek en nu mag ik deze single doen." Het nummer is via Spotify te downloaden.

Televisie
De single was woensdagochtend voor het eerst op de radio te horen, maar het werk was eerder al op televisie te bewonderen. Eind december zong het tweetal het nummer live bij het programma van Omroep MAX Geef om Je Hersenen. Dit om geld op te halen voor meer onderzoek naar hersenaandoeningen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen