Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburger krijgt duizenden euro's terug van Staatsloterij

Geplaatst opdinsdag 7 april 2020 - 14:53

Clemens Meerts uit Beegden krijgt een bedrag van bijna 8.000 euro terug van de Staatsloterij.

Dat heeft het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch dinsdag beslist.

Misleidende mededeling
Het gaat om loten die Meerts tussen 2000 en 2008 had gekocht. Het hof vindt het aannemelijk dat de Beegdenaar de loten niet zou hebben gekocht als de Staatsloterij geen misleidende mededelingen zou hebben gedaan.

Winkansen
Toen Meerts in 2013 een uitspraak van het gerechtshof in Den Haag las over de misleidende mededelingen over winkansen kwam het balletje aan het rollen. Meerts, in het dagelijks leven jurist, klom in de pen en schreef een brief naar de Staatsloterij.

Nul op rekest
Hij kreeg vervolgens nul op zijn rekest. De Staatsloterij ging vervolgens ook in hoger beroep tegen de uitspraak van het hof. De hoge raad besliste in 2015 dat de loterij wel degelijk misleidende mededelingen had gedaan.

Rechtbank
Kat in het bakkie, dacht Meerts. In de tussentijd had de Beegdenaar een advocaat in de armen genomen. Via zijn advocate Rianne Saes probeerde hij toch zijn gelijk te halen bij de rechtbank. Die oordeelde in 2018 dat er geen sprake was van een causaal verband tussen de misleidende mededelingen en het wel of niet kopen van loten.

Hoger beroep
Meerts liet het daar niet bij zitten en stapte naar het gerechtshof. "Daar heb ik nogmaals onderbouwd dat ik geen loten had gekocht als ik de juiste informatie had gekregen", zegt hij. In hoger beroep kreeg hij toch gelijk. "Ik krijg nu een bedrag van zo'n 8.000 euro terug", zegt Beegdenaar.

De Staatsloterij heeft nog niet gereageerd. De kansspellengigant heeft nog drie maanden de tijd om in cassatie te gaan.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen