Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburger gekozen tot Utrechter van het Jaar

Geplaatst opdonderdag 5 januari 2017 - 11:12

De 41-jarige Johan Gijsen uit Roggel is verkozen tot Utrechter van het jaar 2016.

De Domstedelingen hebben massaal op de Limburger gestemd bij de jaarlijkse verkiezing van AD Utrechts Nieuwsblad.

Eer
Met zijn uitverkiezing is Gijsen tot één van de belangrijkste mensen van de stad gekroond. "Ik vond het feit dat ik genomineerd was al een hele eer", zegt hij met Limburgse bescheidenheid tegen het AD. "Er zijn mensen in deze stad die vorig jaar levens gered hebben en mensen die Olympisch goud hebben gewonnen. Die verdienen zo'n prijs."

Muziek
Toch ging Gijsen met de eretitel aan de haal. In het dagelijks leven is hij muziekprogrammeur. Verder stond hij in 2007 aan de wieg van het Utrechtse festival 'Le Guess Who'. In 2000 werd hij muziekprogrammeur bij Tivoli. Na 16 jaar trouwe dienst nam hij vorig jaar afscheid van de poptempel.

Organiseren
De fijne kneepjes van het vak leerde hij echter in de soos in zijn geboortedorp Roggel. "In die streek en de dorpjes was zó weinig te doen, dat je wel werd gedwongen zelf dingen te organiseren. Dat deden wij bij de soos."

Illuster rijtje
Gijsen schaart zich in een illuster rijtje. Onder andere atlete Dafne Schippers en FC Utrecht-preses Frans van Seumeren gingen de Limburger voor als Utrechter van het jaar.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Deelnemers popwedstrijd Nu of Nooit bekend
Poppodium
Vijf finalisten Nu of Nooit bekend
Bob van Heur wint twee IJzeren Podiumdieren
Euregionaal showcasefestival DVERS strijkt neer in Sittard
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen