Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburger gekozen tot Utrechter van het Jaar

Geplaatst opdonderdag 5 januari 2017 - 11:12

De 41-jarige Johan Gijsen uit Roggel is verkozen tot Utrechter van het jaar 2016.

De Domstedelingen hebben massaal op de Limburger gestemd bij de jaarlijkse verkiezing van AD Utrechts Nieuwsblad.

Eer
Met zijn uitverkiezing is Gijsen tot één van de belangrijkste mensen van de stad gekroond. "Ik vond het feit dat ik genomineerd was al een hele eer", zegt hij met Limburgse bescheidenheid tegen het AD. "Er zijn mensen in deze stad die vorig jaar levens gered hebben en mensen die Olympisch goud hebben gewonnen. Die verdienen zo'n prijs."

Muziek
Toch ging Gijsen met de eretitel aan de haal. In het dagelijks leven is hij muziekprogrammeur. Verder stond hij in 2007 aan de wieg van het Utrechtse festival 'Le Guess Who'. In 2000 werd hij muziekprogrammeur bij Tivoli. Na 16 jaar trouwe dienst nam hij vorig jaar afscheid van de poptempel.

Organiseren
De fijne kneepjes van het vak leerde hij echter in de soos in zijn geboortedorp Roggel. "In die streek en de dorpjes was zó weinig te doen, dat je wel werd gedwongen zelf dingen te organiseren. Dat deden wij bij de soos."

Illuster rijtje
Gijsen schaart zich in een illuster rijtje. Onder andere atlete Dafne Schippers en FC Utrecht-preses Frans van Seumeren gingen de Limburger voor als Utrechter van het jaar.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Deelnemers popwedstrijd Nu of Nooit bekend
Poppodium
Vijf finalisten Nu of Nooit bekend
Bob van Heur wint twee IJzeren Podiumdieren
Euregionaal showcasefestival DVERS strijkt neer in Sittard
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen