Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburger blieft geen Chinees meer

Geplaatst opdonderdag 3 oktober 2019 - 17:21

Het aantal Chinees-Indische restaurants in Limburg is de afgelopen tien jaar met bijna een derde gedaald.

Die terugloop is het grootst van heel Nederland, blijkt uit cijfers van horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners.

Luikje
In Limburg zijn nu nog 118 traditionele Chinees-Indische Specialiteiten Restaurants waar voor een paar euro grote porties bami, nasi, saté en foe jong hai worden geserveerd, liefst afkomstig uit een luikje waarachter de keuken ligt. Tien jaar geleden waren het er nog bijna 180.

Wok
De ouderwetse Chinees wordt steeds meer verdrongen door wokrestaurants waar vaak voor een bepaald bedrag onbeperkt gegeten kan worden. Ook verruilen veel Chinese horecamensen hun restaurant voor een cafetaria.

Uit het oog
Volgens het horeca-adviesbureau ging in de jaren '80 nog een op de drie Nederlander minstens een keer per maand naar 'de Chinees', terwijl dat nu nog amper gebeurt. In heel Nederland zijn nu nog 1621 van zulke restaurants, ongeveer 20 procent minder dan in 2009.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen