Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburger behaalt Michelinster met restaurant in Bangkok

Geplaatst opvrijdag 8 december 2017 - 7:25

Topkok Henk Savelberg uit Mechelen heeft een Michelinster behaald met zijn restaurant in de Thaise metropool Bangkok.

Voor de vijfde keer in zijn carrière is hij bekroond met een Michelinster, zo schrijft horecavakblad Misset.

Trots
"Ik voel me vereerd. Voor de vijfde keer in mijn leven een Michelinster", reageert Savelberg trots op Facebook. Het is ook voor het eerst dat Michelin sterren uitdeelt in Thailand.

Hotel
Savelberg vertrok drie jaar geleden naar Thailand. Sindsdien staat hij in de keuken van Restaurant Savelberg in Bangkok. Het restaurant is gevestigd in het fraaie Oriental Residence Hotel.

Vijfde ster
De kok uit Mechelen kreeg in 1982 zijn eerste Michelinster bij De Graaf van het Hoogveen. Daarna volgden Seinpost in Scheveningen, Vreugd en Rust in Voorburg en Savelberg Voorburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen