Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburger behaalt Michelinster met restaurant in Bangkok

Geplaatst opvrijdag 8 december 2017 - 7:25

Topkok Henk Savelberg uit Mechelen heeft een Michelinster behaald met zijn restaurant in de Thaise metropool Bangkok.

Voor de vijfde keer in zijn carrière is hij bekroond met een Michelinster, zo schrijft horecavakblad Misset.

Trots
"Ik voel me vereerd. Voor de vijfde keer in mijn leven een Michelinster", reageert Savelberg trots op Facebook. Het is ook voor het eerst dat Michelin sterren uitdeelt in Thailand.

Hotel
Savelberg vertrok drie jaar geleden naar Thailand. Sindsdien staat hij in de keuken van Restaurant Savelberg in Bangkok. Het restaurant is gevestigd in het fraaie Oriental Residence Hotel.

Vijfde ster
De kok uit Mechelen kreeg in 1982 zijn eerste Michelinster bij De Graaf van het Hoogveen. Daarna volgden Seinpost in Scheveningen, Vreugd en Rust in Voorburg en Savelberg Voorburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen