Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburger begint horlogemerk: 'We verkopen nu in 70 landen'

Geplaatst opvrijdag 6 juli 2018 - 6:05

Landgravenaar Sebastiaan Cortjaens begon vorig jaar samen met een vriend, Jules van Helvoort, zijn eigen horlogemerk. Dit bleek een schot in de roos: "Inmiddels verkopen we in 70 landen."

Uiteraard hoort daar ook een vast verkooppunt in Limburg bij: een winkel in Heerlen.

Maastricht
Na zijn studie Economics and International Tax Law in Maastricht ging Cortjaens (34) eerst als fiscalist aan het werk in steden als Stockholm, Amsterdam en zelfs een tijd in New York. "Ik ben altijd wel avontuurlijk ingesteld geweest en wilde graag iets van de wereld zien. Zo ging ik voor een groot internationaal bedrijf werken zodat ik overal ter wereld zou kunnen werken. Het 'ondernemen' is pas later gekomen toen ik merkte dat werken voor een 'baas' toch niet helemaal mij ding is. Ik doe dingen graag op mijn eigen manier", vertelt Cortjaens.

'Horloge nerd'
Dat dit een horlogemerk werd, is niet gek. Al op jonge leeftijd begon Cortjaens met het kopen, verkopen en verzamelen van bijzondere vintage horloges. "Een paar jaar geleden viel het mij op dat er veel nieuwe merken op de markt verschenen uit het lagere segment. En die verkochten kennelijk erg goed. Wat ik jammer vond, is dat deze merken naar mijn idee te weinig focus op het product hadden en vooral met marketing probeerden hun product aan de man te brengen. Als 'horloge nerd' zag ik dat het beter zou moeten kunnen voor dezelfde prijs, dus toen begon ik met het idee te spelen om zelf een horloge te ontwerpen."

Focussen
Nadat Cortjaens dit besprak met een vriend bleek deze ook al een tijd met het idee rond te lopen om een horlogemerk te beginnen. "Het bedrijf hebben we in het begin naast onze toenmalige banen opgezet. In september vorig jaar zijn we ons allebei volledig op MAEN gaan focussen." En met succes. "Wij hebben ondertussen wel in meer dan 70 landen verkocht."

Landgraaf
​Cortjaens mag dan zelf niet meer in Landgraaf wonen, zijn ouders en zusje wonen hier nog wel. Hierdoor is de ondernemer nog regelmatig te vinden in Limburg. "Ik ben onlangs voor de eerste keer oom geworden, dus dat is wel een extra stimulans om vaker mijn familie op te zoeken."

Serieuze speler
​Toekomstplannen zijn er ook genoeg. "We hopen rustig door te groeien tot een serieuze speler in de wereldwijde horlogemarkt. We gaan wellicht snel testen met pop-up stores in een aantal grote steden, zoals Londen en New York, om zo meer bekendheid te creëren. We zijn ook al bezig met een nieuw model dat wellicht volgend jaar in productie gaat", vertelt Cortjaens trots.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen