Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburger aan het roer bij Amerikaans nieuwsconcern

Geplaatst opmaandag 4 mei 2020 - 21:42

Almar Latour, geboren in Geleen, wordt de nieuwe topman van nieuwsleverancier Dow Jones, onderdeel van mediaconcern News Corp en uitgever van zakenkrant The Wall Street Journal.

De 49-jarige Latour neemt de rol per 15 mei over van William Lewis, die zes jaar aan het roer stond van de onderneming en onlangs zijn vertrek aankondigde.

Uitgever
Latour is momenteel uitgever voor Dow Jones-onderdeel Barron's Group en uitvoerend vice-president voor Dow Jones. Binnen zijn domein vallen onder meer Barron's, MarketWatch, Mansion Global en Financial News.

Geroemd
Limburger Latour, die woont in New York, wordt bij Dow Jones onder meer geroemd om zijn inspanningen om een groter digitaal publiek te bereiken. Zo trekken de sites van Barron's en MarketWatch ruim vier keer meer bezoekers dan vier jaar geleden, meldt het bedrijf. Verder is onder leiding van Latour ook het aantal abonnementen bij Barron's Group sterk gegroeid.

Digitale transformatie
Latour heeft volgens Dow Jones eerder ook leiding gegeven aan de digitale transformatie van de site van The Wall Street Journal, WSJ.com. Hij werkte eerder ook voor The Wall Street Journal en Dow Jones Newswires in Azië.

De Limburger begon in 1995 bij The Wall Street Journal en werkte behalve in New York voor deze internationale krant ook als journalist in Londen, Stockholm en Brussel.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen