Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburger (18) opgepakt voor beramen terroristische aanslag

Geplaatst opwoensdag 14 april 2021 - 13:48

De politie heeft een 18-jarige man uit Reuver opgepakt die wordt verdacht van het voorbereiden van een terroristisch misdrijf. Hij zou daarnaast ook lid zijn van een terroristische organisatie.

De man is zaterdagavond laat opgepakt in een woning aan de Oude Schans. De rechter-commissaris heeft woensdag bepaald dat hij twee weken vast blijft zitten.

Bomgordels en explosieven
De tiener zat in een chatgroep op Telegram waar instructies werden gedeeld voor het maken van explosieven en bomgordels. Eerder deze maand werd in Frankrijk al iemand uit dezelfde chatgroep opgepakt, omdat er aanwijzingen waren dat hij een zelfmoordaanslag op een kerk wilde plegen. Bij een huiszoeking werd destijds een zelfgemaakt explosief gevonden.

Onderzoek naar rol
Bij de tiener in Reuver zijn geen wapens en explosieven aangetroffen. Het is eveneens onbekend om wat voor een terroristisch misdrijf het gaat. Er wordt verder onderzoek gedaan naar zijn precieze rol in de chatgroep. Een woordvoerder van het Landelijk Parket verwacht dat het bij deze arrestatie blijft.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen