Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburger (18) opgepakt voor beramen terroristische aanslag

Geplaatst opwoensdag 14 april 2021 - 13:48

De politie heeft een 18-jarige man uit Reuver opgepakt die wordt verdacht van het voorbereiden van een terroristisch misdrijf. Hij zou daarnaast ook lid zijn van een terroristische organisatie.

De man is zaterdagavond laat opgepakt in een woning aan de Oude Schans. De rechter-commissaris heeft woensdag bepaald dat hij twee weken vast blijft zitten.

Bomgordels en explosieven
De tiener zat in een chatgroep op Telegram waar instructies werden gedeeld voor het maken van explosieven en bomgordels. Eerder deze maand werd in Frankrijk al iemand uit dezelfde chatgroep opgepakt, omdat er aanwijzingen waren dat hij een zelfmoordaanslag op een kerk wilde plegen. Bij een huiszoeking werd destijds een zelfgemaakt explosief gevonden.

Onderzoek naar rol
Bij de tiener in Reuver zijn geen wapens en explosieven aangetroffen. Het is eveneens onbekend om wat voor een terroristisch misdrijf het gaat. Er wordt verder onderzoek gedaan naar zijn precieze rol in de chatgroep. Een woordvoerder van het Landelijk Parket verwacht dat het bij deze arrestatie blijft.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen