Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg ziet aantal vrachtwagens het hardst dalen

Geplaatst opdonderdag 16 april 2020 - 6:37

Het vrachtverkeer in Limburg is sinds het begin van de coronacrisis het hardst gedaald van alle Nederlandse provincies.

Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Databank Wegverkeersgegevens (NDW).

17 procent
In vergelijking met de laatste 'normale' verkeersdag op 3 maart is het aantal vrachtwagens op de snelwegen in de provincie met 17 procent afgenomen. De daling is opvallend, aangezien Limburg in de eerste weken van de coronacrisis nog de grootste stijging van het vrachtverkeer liet zien. Een verklaring voor de daling heeft de NDW nog niet. "Het is op dit moment nog wat lastig deze verschillen te duiden", wordt uitgelegd in een persbericht. "We wachten de kwartaalberichten over de economie af. Wellicht dat we daar meer verklaringen uit af kunnen leiden."

IJssel
Niet alleen in Limburg is een afname van het aantal vrachtwagens te zien, ook in Noord-Brabant, Noord-Holland en Utrecht rijden er meer dan tien procent minder trucks op de wegen. Alleen de provincies ten noorden van de IJssel, Overijssel, Drenthe, Groningen en Friesland, zien een toename van het vrachtverkeer. Gemiddeld laat Nederland wel een daling zien; over alle provincies genomen acht procent ten opzichte van 3 maart.

Lees ook: Forse afname verkeer op Limburgse snelwegen

Overig verkeer
Daarmee gaat het vrachtverkeer zoals verwacht niet mee in de forse daling die het overige wegverkeer laat zien. In Limburg nam het verkeer op de hoofdwegen met 42 procent af ten opzichte van voor de beperkende maatregelen om het coronavirus in te dammen. Ook daarmee staat de provincie in de landelijke top. Alleen Utrecht zag meer verkeer van de wegen verdwijnen.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen