Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Limburg wil bewegingsjacht op everzwijnen om pest

Geplaatst opdinsdag 18 september 2018 - 18:31

De Provincie Limburg wil de jacht op wilde zwijnen uitbreiden in verband met de Afrikaanse varkenspest in België.

Dat kan gebeuren door middel van bewegingsjachten en ’s nachts jagen. Daarvoor moeten geluidsdempers gebruikt worden en subsidies voor nachtkijkers beschikbaar komen.

Rasters
Ook wil de provincie waar nodig de grens met België afsluiten om de varkenspest te stoppen. Er zijn al rasters die wilde zwijnen weren aan de Duitse grens, maar mogelijk moeten die ook elders komen. Het Rijk moet over deze plannen een besluit nemen, aldus de provincie.

Lees ook: LLTB bezorgd over Afrikaanse varkenspest

Gevolgen
Limburg waarschuwt dat de Afrikaanse varkenspest dicht bij de grens opduikt. "Een uitbraak in Limburg kan grote gevolgen hebben voor de varkenshouderijsector", aldus de provincie.

Verder verspreiden
De Partij voor de Dieren (PvdD) in Limburg is tegen het opvoeren van de jacht. "Dit zorgt ervoor dat mogelijk besmette dieren zich verder gaan verspreiden", aldus de PvdD. Daardoor neemt het besmettingsrisico juist toe, aldus de PvdD.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen