Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg wil bewegingsjacht op everzwijnen om pest

Geplaatst opdinsdag 18 september 2018 - 18:31

De Provincie Limburg wil de jacht op wilde zwijnen uitbreiden in verband met de Afrikaanse varkenspest in België.

Dat kan gebeuren door middel van bewegingsjachten en ’s nachts jagen. Daarvoor moeten geluidsdempers gebruikt worden en subsidies voor nachtkijkers beschikbaar komen.

Rasters
Ook wil de provincie waar nodig de grens met België afsluiten om de varkenspest te stoppen. Er zijn al rasters die wilde zwijnen weren aan de Duitse grens, maar mogelijk moeten die ook elders komen. Het Rijk moet over deze plannen een besluit nemen, aldus de provincie.

Lees ook: LLTB bezorgd over Afrikaanse varkenspest

Gevolgen
Limburg waarschuwt dat de Afrikaanse varkenspest dicht bij de grens opduikt. "Een uitbraak in Limburg kan grote gevolgen hebben voor de varkenshouderijsector", aldus de provincie.

Verder verspreiden
De Partij voor de Dieren (PvdD) in Limburg is tegen het opvoeren van de jacht. "Dit zorgt ervoor dat mogelijk besmette dieren zich verder gaan verspreiden", aldus de PvdD. Daardoor neemt het besmettingsrisico juist toe, aldus de PvdD.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen