Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg wil aandelen Enexis niet verkopen

Geplaatst opdinsdag 8 maart 2016 - 6:15

De provincie peinst er niet over om haar aandelen in netwerkbedrijf Enexis te verkopen.

CDA-gedeputeerde Ger Koopmans maakte dat duidelijk tijdens een informatieve bijeenkomst van een statencommissie over Enexis.

Rendement
De provincie bezit zestien procent van de aandelen van het bedrijf. Jaarlijks levert dat zestien miljoen euro aan dividend op. Ook is het bedrijf steeds meer waard. Volgens de gedeputeerde is er daarom geen enkele reden om de provinciale aandelen af te stoten.

Verkoop
Koopmans maakte ook bekend dat de provincie Limburgse gemeenten niet meer actief benaderd om hun aandelen in Enexis aan de provincie te verkopen. Samen gaat het om negen procent van de aandelen.

Bijna twee jaar geleden schreef toenmalig VVD-gedeputeerde Erik Koppe de 33 Limburgse gemeenten nog een brief met het aanbod om hun aandelen over te nemen. Uiteindelijk was daar nauwelijks animo voor.

Begroting
Gedeputeerde Koopmans zegt nu dat het initiatief bij een gemeente moet liggen. Bovendien wil de provincie er alleen op ingaan als de verkoop leidt tot een structurele verbetering van de begroting van een gemeente, aldus Koopmans.

Bovendien vindt hij terughoudendheid op zijn plaats omdat tegenwoordig altijd de kans bestaat dat 'met een Haagse pennenstreek' ineens het provinciale rendement op Enexis wordt afgeroomd. "Dan gaan wij niet honderden miljoenen uittrekken om gemeentelijke aandelen over te nemen", zo was zijn boodschap.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Topman SnowWorld verzilvert aandelen voor 350.000 euro
DSM gaat 3,2 miljoen aandelen inkopen
Aandeel DSM keldert op beurs na nieuws mogelijke splitsing
Refresco stemt in met overname
Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen