Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Limburg wil aandelen Enexis niet verkopen

Geplaatst opdinsdag 8 maart 2016 - 6:15

De provincie peinst er niet over om haar aandelen in netwerkbedrijf Enexis te verkopen.

CDA-gedeputeerde Ger Koopmans maakte dat duidelijk tijdens een informatieve bijeenkomst van een statencommissie over Enexis.

Rendement
De provincie bezit zestien procent van de aandelen van het bedrijf. Jaarlijks levert dat zestien miljoen euro aan dividend op. Ook is het bedrijf steeds meer waard. Volgens de gedeputeerde is er daarom geen enkele reden om de provinciale aandelen af te stoten.

Verkoop
Koopmans maakte ook bekend dat de provincie Limburgse gemeenten niet meer actief benaderd om hun aandelen in Enexis aan de provincie te verkopen. Samen gaat het om negen procent van de aandelen.

Bijna twee jaar geleden schreef toenmalig VVD-gedeputeerde Erik Koppe de 33 Limburgse gemeenten nog een brief met het aanbod om hun aandelen over te nemen. Uiteindelijk was daar nauwelijks animo voor.

Begroting
Gedeputeerde Koopmans zegt nu dat het initiatief bij een gemeente moet liggen. Bovendien wil de provincie er alleen op ingaan als de verkoop leidt tot een structurele verbetering van de begroting van een gemeente, aldus Koopmans.

Bovendien vindt hij terughoudendheid op zijn plaats omdat tegenwoordig altijd de kans bestaat dat 'met een Haagse pennenstreek' ineens het provinciale rendement op Enexis wordt afgeroomd. "Dan gaan wij niet honderden miljoenen uittrekken om gemeentelijke aandelen over te nemen", zo was zijn boodschap.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Topman SnowWorld verzilvert aandelen voor 350.000 euro
DSM gaat 3,2 miljoen aandelen inkopen
Aandeel DSM keldert op beurs na nieuws mogelijke splitsing
Refresco stemt in met overname
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen