Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Limburg wil aandelen Enexis niet verkopen

Geplaatst opdinsdag 8 maart 2016 - 6:15

De provincie peinst er niet over om haar aandelen in netwerkbedrijf Enexis te verkopen.

CDA-gedeputeerde Ger Koopmans maakte dat duidelijk tijdens een informatieve bijeenkomst van een statencommissie over Enexis.

Rendement
De provincie bezit zestien procent van de aandelen van het bedrijf. Jaarlijks levert dat zestien miljoen euro aan dividend op. Ook is het bedrijf steeds meer waard. Volgens de gedeputeerde is er daarom geen enkele reden om de provinciale aandelen af te stoten.

Verkoop
Koopmans maakte ook bekend dat de provincie Limburgse gemeenten niet meer actief benaderd om hun aandelen in Enexis aan de provincie te verkopen. Samen gaat het om negen procent van de aandelen.

Bijna twee jaar geleden schreef toenmalig VVD-gedeputeerde Erik Koppe de 33 Limburgse gemeenten nog een brief met het aanbod om hun aandelen over te nemen. Uiteindelijk was daar nauwelijks animo voor.

Begroting
Gedeputeerde Koopmans zegt nu dat het initiatief bij een gemeente moet liggen. Bovendien wil de provincie er alleen op ingaan als de verkoop leidt tot een structurele verbetering van de begroting van een gemeente, aldus Koopmans.

Bovendien vindt hij terughoudendheid op zijn plaats omdat tegenwoordig altijd de kans bestaat dat 'met een Haagse pennenstreek' ineens het provinciale rendement op Enexis wordt afgeroomd. "Dan gaan wij niet honderden miljoenen uittrekken om gemeentelijke aandelen over te nemen", zo was zijn boodschap.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Topman SnowWorld verzilvert aandelen voor 350.000 euro
DSM gaat 3,2 miljoen aandelen inkopen
Aandeel DSM keldert op beurs na nieuws mogelijke splitsing
Refresco stemt in met overname
Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen