Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg wil aandelen Enexis niet verkopen

Geplaatst opdinsdag 8 maart 2016 - 6:15

De provincie peinst er niet over om haar aandelen in netwerkbedrijf Enexis te verkopen.

CDA-gedeputeerde Ger Koopmans maakte dat duidelijk tijdens een informatieve bijeenkomst van een statencommissie over Enexis.

Rendement
De provincie bezit zestien procent van de aandelen van het bedrijf. Jaarlijks levert dat zestien miljoen euro aan dividend op. Ook is het bedrijf steeds meer waard. Volgens de gedeputeerde is er daarom geen enkele reden om de provinciale aandelen af te stoten.

Verkoop
Koopmans maakte ook bekend dat de provincie Limburgse gemeenten niet meer actief benaderd om hun aandelen in Enexis aan de provincie te verkopen. Samen gaat het om negen procent van de aandelen.

Bijna twee jaar geleden schreef toenmalig VVD-gedeputeerde Erik Koppe de 33 Limburgse gemeenten nog een brief met het aanbod om hun aandelen over te nemen. Uiteindelijk was daar nauwelijks animo voor.

Begroting
Gedeputeerde Koopmans zegt nu dat het initiatief bij een gemeente moet liggen. Bovendien wil de provincie er alleen op ingaan als de verkoop leidt tot een structurele verbetering van de begroting van een gemeente, aldus Koopmans.

Bovendien vindt hij terughoudendheid op zijn plaats omdat tegenwoordig altijd de kans bestaat dat 'met een Haagse pennenstreek' ineens het provinciale rendement op Enexis wordt afgeroomd. "Dan gaan wij niet honderden miljoenen uittrekken om gemeentelijke aandelen over te nemen", zo was zijn boodschap.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Topman SnowWorld verzilvert aandelen voor 350.000 euro
DSM gaat 3,2 miljoen aandelen inkopen
Aandeel DSM keldert op beurs na nieuws mogelijke splitsing
Refresco stemt in met overname
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen