Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg wil aandelen Enexis niet verkopen

Geplaatst opdinsdag 8 maart 2016 - 6:15

De provincie peinst er niet over om haar aandelen in netwerkbedrijf Enexis te verkopen.

CDA-gedeputeerde Ger Koopmans maakte dat duidelijk tijdens een informatieve bijeenkomst van een statencommissie over Enexis.

Rendement
De provincie bezit zestien procent van de aandelen van het bedrijf. Jaarlijks levert dat zestien miljoen euro aan dividend op. Ook is het bedrijf steeds meer waard. Volgens de gedeputeerde is er daarom geen enkele reden om de provinciale aandelen af te stoten.

Verkoop
Koopmans maakte ook bekend dat de provincie Limburgse gemeenten niet meer actief benaderd om hun aandelen in Enexis aan de provincie te verkopen. Samen gaat het om negen procent van de aandelen.

Bijna twee jaar geleden schreef toenmalig VVD-gedeputeerde Erik Koppe de 33 Limburgse gemeenten nog een brief met het aanbod om hun aandelen over te nemen. Uiteindelijk was daar nauwelijks animo voor.

Begroting
Gedeputeerde Koopmans zegt nu dat het initiatief bij een gemeente moet liggen. Bovendien wil de provincie er alleen op ingaan als de verkoop leidt tot een structurele verbetering van de begroting van een gemeente, aldus Koopmans.

Bovendien vindt hij terughoudendheid op zijn plaats omdat tegenwoordig altijd de kans bestaat dat 'met een Haagse pennenstreek' ineens het provinciale rendement op Enexis wordt afgeroomd. "Dan gaan wij niet honderden miljoenen uittrekken om gemeentelijke aandelen over te nemen", zo was zijn boodschap.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Topman SnowWorld verzilvert aandelen voor 350.000 euro
DSM gaat 3,2 miljoen aandelen inkopen
Aandeel DSM keldert op beurs na nieuws mogelijke splitsing
Refresco stemt in met overname
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen