Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg vliegwiel voor positieve gezondheid

Geplaatst opzaterdag 17 september 2016 - 7:33

De provincie Limburg wil de landelijke proeftuin voor positieve gezondheid worden.

Om dat voor elkaar te krijgen wordt zaterdag een convenant gesloten met het Institute for Positive Health. Dat gaat onder meer lesmethodes ontwikkelen voor bedrijven en gemeenten.

Positief
Het Institute for Positive Health, met wie het convenant wordt ondertekend, is een initiatief van de arts Machteld Huber. Zij is een van de grondleggers van positieve gezondheid in Nederland. Huber gaat namens de provincie lezingen verzorgen. Daarnaast gaat ze lesmethodes ontwikkelen om bedrijven en gemeenten te inspireren. Later dit jaar komt er een website die als digitale ontmoetingsplek gaat fungeren.

Positieve gezondheid
Positieve gezondheid is een andere denkwijze over gezondheid, ontwikkeld door onder anderen arts Machteld Huber. Uitgangspunt is dat gezondheid niet alleen het voorkomen of uitblijven van ziekte of gebreken is, maar voor een groot deel wordt bepaald door het sociaal welbevinden van iemand. Heeft iemand wel of geen werk, hoe gelukkig voelt hij of zij zich en hoe voelt de persoon zich in zijn woonomgeving.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Convenant Via Belgica (18 jun 2020)
Fietslegioen verlengt Via Belgica met drie jaar
Geiten Q-koorts
Veel belangstelling stichting Q-koorts
Honderden neurochirurgen op bezoek in Maastricht
Noord-Limburg biedt verzekering chronisch zieken
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen