Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg viert eeuw agrarisch onderwijs

Geplaatst opmaandag 17 november 2014 - 7:53

Limburg viert deze week het 100-jarig jubileum van het agrarisch onderwijs in de provincie.

Maandag is het exact 100 jaar geleden dat er voor het eerst agrarisch onderwijs was in Limburg. Toen werd in het Ursulinenklooster in Posterholt de boerinnenschool geopend. Tot die tijd werd het boeren uitsluitend van ouders op kinderen overgebracht. Het landbouwonderwijs zorgde voor vernieuwing en vooruitgang in het boerenleven.

Activiteiten
Nu 100 jaar later is het Citaverde College in Horst de school voor de toekomstige agrariër. Daarom zijn daar deze week tal van activiteiten om een eeuw landbouwonderwijs te vieren.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

School moet 'pestende' leerling van rechter weer toelaten
Ontslag Bedrijf Office Werk
Horst aan de Maas met handelsdelegatie in Zuid-Korea
Citaverde College viert honderdste verjaardag
Pesten Kind Eenzaam Verdrietig Bang Mishandeling
'Pesten is een groot probleem in Horst aan de Maas'
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen