Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg trapt het carnavalsseizoen af

Geplaatst opzondag 11 november 2018 - 9:55

Het is zover: zondag wordt het carnavalsseizoen afgetrapt.

Op het Vrijthof in Maastricht sjoenkelen zondag vele duizenden verklede carnavalisten uit heel Limburg op de muziek van regionale muzikanten van naam en faam tijdens de 11devande11de.

Hossend
In Roermond en Heerlen willen ze de eerste zijn: daar verzamelden feestvierders zich zaterdagavond al om 'oud op nieuw' te vieren, muzikaal begeleid door lokale artiesten, en vooral veel bier.

Kleuren, groen, rood en geel
Zondag overheersen ook in Sittard, Venlo, Kerkrade en andere steden de kleuren groen, rood en geel. En dat is slechts een greep uit de talloze activiteiten die de provincie onderdompelt in een hossend en kleurrijk carnavalsfeest. Overigens deint het van oorsprong katholieke volksfeest ook uit naar het noorden, tot aan Groningen toe. Zo kent tot Sassenheim omgedoopt Zwolle ook een feest op 11 november.

Gesmeerd
Ook elders in Nederland worden in veel steden de kelen alvast gesmeerd met het zicht op de komende carnaval. In Brabant hebben de Raden van Elf hun eerste vergaderingen, en wordt op veel plaatsen de nieuwe Prins Carnaval gekozen. Vooral plaatsen als Den Bosch, voor de gelegenheid omgedoopt tot Oeteldonk, Kielegat Breda en Kruikenstad Tilburg lokken vele duizenden feestvierders de binnenstad in. Lampegat Eindhoven laat uitgaanscentrum Stratumseind uit zijn voegen barsten tijdens het Elluf Elluf-feest.

In Roosendaal wordt op 11 november traditiegetrouw de Tullepetaon gewekt.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen