Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg thuisfront van de barbecuekoning

Geplaatst opwoensdag 14 juni 2017 - 16:48

De provincie Limburg is een broedplaats voor barbecuelegendes, zo blijkt uit onderzoek van de Vereniging voor Keurslagers.

Hoewel er getwijfeld kan worden aan het gewicht van het onderzoek, waarvoor duizend Nederlanders zijn geraadpleegd, staat Limburg er prima op.

Weer en wind
Limburgers houden volgens de knappe koppen van de Vereniging voor Keurslagers van barbecuen, of het nou zonnig of ijskoud is. Een van de tien provinciegenoten trekt zich niets aan van de weersvoorspelling. Daarmee scoort Limburg veruit het beste; in andere provincies blijken voornamelijk mooiweerbarbecuers te wonen.

Missers
Wie veel gebruik maakt van de tuingrill, maakt ook geregeld een misser. Een derde van de Limburgers laat zijn vlees weleens aanbranden, terwijl achttien procent van de Limburgse barbecuers soms vlees door de grill laat vallen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Luchtvervuiling in Limburg gedaald in 2015
Veel Limburgers staan stil bij dodenherdenking
Helft Limburgers wil vaker een referendum
Kwart Limburgers heeft wel eens burenruzie
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen