Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg thuisfront van de barbecuekoning

Geplaatst opwoensdag 14 juni 2017 - 16:48

De provincie Limburg is een broedplaats voor barbecuelegendes, zo blijkt uit onderzoek van de Vereniging voor Keurslagers.

Hoewel er getwijfeld kan worden aan het gewicht van het onderzoek, waarvoor duizend Nederlanders zijn geraadpleegd, staat Limburg er prima op.

Weer en wind
Limburgers houden volgens de knappe koppen van de Vereniging voor Keurslagers van barbecuen, of het nou zonnig of ijskoud is. Een van de tien provinciegenoten trekt zich niets aan van de weersvoorspelling. Daarmee scoort Limburg veruit het beste; in andere provincies blijken voornamelijk mooiweerbarbecuers te wonen.

Missers
Wie veel gebruik maakt van de tuingrill, maakt ook geregeld een misser. Een derde van de Limburgers laat zijn vlees weleens aanbranden, terwijl achttien procent van de Limburgse barbecuers soms vlees door de grill laat vallen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Luchtvervuiling in Limburg gedaald in 2015
Veel Limburgers staan stil bij dodenherdenking
Helft Limburgers wil vaker een referendum
Kwart Limburgers heeft wel eens burenruzie
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen