Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg telt elf excellente scholen

Geplaatst opmaandag 18 januari 2016 - 12:00

Elf scholen in Limburg hebben het predikaat 'excellente school' gekregen van de onderwijsinspectie.

Het gaat om drie basisscholen, een school voor speciaal onderwijs en zeven instellingen voor voortgezet onderwijs.

Basisonderwijs
De Roermondse basisschool 't Mozaïek, basisschool De Lindegaerd in Meerssen en basisschool Sint Pieter in Maastricht hebben hun titel geprolongeerd. El Habib in Maastricht en De Schakel in Kerkrade raakten allebei het predikaat kwijt.

Speciaal
De Latasteschool in Horn is de enige Limburgse school voor speciaal onderwijs die de eretitel de komende jaren mag voeren. Net als bij de drie basisscholen had de school voor kinderen met gedragsproblemen het predikaat al eerder.

Noord-Limburg
Bij het voortgezet onderwijs is Noord-Limburg opvallend goed vertegenwoordigd. Venlo staat drie keer in de lijst met het Vaulascollege, praktijkschool Wildveld en het Blariacumcollege. Daarnaast mogen ook het Kandinsky College in Molenhoek, het Citaverde College in Horst en het Bouwens van der Boijecollege in Panningen zichzelf excellent noemen. Het Citaverde College in Heerlen redt de eer van Zuid-Limburg.

Jury
In heel Nederland zijn er 130 scholen die het predikaat excellent in de wacht hebben gesleept, van de 210 die zichzelf hadden aangemeld. Een jury die de scholen heeft bezocht, besliste uiteindelijk of de predikaten ook werden toegekend. Daarvoor moet een school niet alleen goed onderwijs bieden, maar bijvoorbeeld ook maatschappelijk bezig zijn of op een bijzondere manier lesgeven of omgaan met leerlingen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zeker 50 arbeidsplaatsen verdwijnen bij scholen in Venlo
Scholen in Venlo werken aan betere samenwerking
Venlo wil niet tornen aan vrije schoolkeuze
Toch geen loting voor Venlose middelbare scholen
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen