Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg telt één nieuw restaurant met Bib Gourmand

Geplaatst opdinsdag 9 maart 2021 - 11:14

Restaurant Prix de Rome is het enige Limburgse restaurant dat dit jaar een Bib Gourmand heeft gekregen.

Dat heeft restaurantbeoordelaar Michelin bekendgemaakt.

Take-away
In totaal zijn er dertien Bib Gourmands - het budgetbroertje van de befaamde Michelinster- toegekend aan horecazaken in het land. Een 'Bib' geeft aan dat een restaurant voor een schappelijke prijs een goede maaltijd serveert: een menu van drie gangen voor onder de 37 euro. "Ze bieden take-away aan, zetten acties op om hun boeren te steunen en starten zelfs nieuwe bedrijven", zegt Werner Loens, selectiedirecteur van Michelin Nederland. "Hun vechtersmentaliteit en positivisme overtuigt mij ervan dat we hier samen uitkomen."

Applaus
'Voor Maastrichtse smulpapen leiden alle wegen naar Prix de Rome', staat in de gids van de Franse bandenkoning over de Maastrichtse zaak. 'Het is namelijk een waar plezier om te tafelen in dit ruime restaurant. De kaart is er uitgebreid en het keuzemenu onweerstaanbaar. Chef Wouter wisselt bewerkte, originele gerechten af met bereidingen die vooral op het product focussen. Mooie saus erbij, lekkere groenten en gul. Applaus!'

Achttien zaken
Limburg telt nu zeventien zaken die een Bib Gourmand hebben. De meeste daarvan liggen in Maastricht: L'Auberge, Harry's, Umami bij Han, Danyel, Novo Dining en sinds dinsdag Prix de Rome. De andere Bib Gourmant-restaurants zijn Gaar (Meerssen), Beejekurf (Venray), Mijn Streek (Heerlen), Diverso (Nederweert), De Lindeboom New Style (Beek), Kasteel Elsloo, Hof van Herstal (Echt), Silvester’s (Sittard), Herberg Stadt Stevensweert, Brasserie Valuas (Venlo) en Uit de Kunst (Vijlen).

De Nederlandse Michelinsterren voor 2021 worden 29 maart bekend gemaakt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen