Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg telt één nieuw restaurant met Bib Gourmand

Geplaatst opdinsdag 9 maart 2021 - 11:14

Restaurant Prix de Rome is het enige Limburgse restaurant dat dit jaar een Bib Gourmand heeft gekregen.

Dat heeft restaurantbeoordelaar Michelin bekendgemaakt.

Take-away
In totaal zijn er dertien Bib Gourmands - het budgetbroertje van de befaamde Michelinster- toegekend aan horecazaken in het land. Een 'Bib' geeft aan dat een restaurant voor een schappelijke prijs een goede maaltijd serveert: een menu van drie gangen voor onder de 37 euro. "Ze bieden take-away aan, zetten acties op om hun boeren te steunen en starten zelfs nieuwe bedrijven", zegt Werner Loens, selectiedirecteur van Michelin Nederland. "Hun vechtersmentaliteit en positivisme overtuigt mij ervan dat we hier samen uitkomen."

Applaus
'Voor Maastrichtse smulpapen leiden alle wegen naar Prix de Rome', staat in de gids van de Franse bandenkoning over de Maastrichtse zaak. 'Het is namelijk een waar plezier om te tafelen in dit ruime restaurant. De kaart is er uitgebreid en het keuzemenu onweerstaanbaar. Chef Wouter wisselt bewerkte, originele gerechten af met bereidingen die vooral op het product focussen. Mooie saus erbij, lekkere groenten en gul. Applaus!'

Achttien zaken
Limburg telt nu zeventien zaken die een Bib Gourmand hebben. De meeste daarvan liggen in Maastricht: L'Auberge, Harry's, Umami bij Han, Danyel, Novo Dining en sinds dinsdag Prix de Rome. De andere Bib Gourmant-restaurants zijn Gaar (Meerssen), Beejekurf (Venray), Mijn Streek (Heerlen), Diverso (Nederweert), De Lindeboom New Style (Beek), Kasteel Elsloo, Hof van Herstal (Echt), Silvester’s (Sittard), Herberg Stadt Stevensweert, Brasserie Valuas (Venlo) en Uit de Kunst (Vijlen).

De Nederlandse Michelinsterren voor 2021 worden 29 maart bekend gemaakt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen