Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg telt bijna 9000 kwetsbare jongeren

Geplaatst opwoensdag 18 april 2018 - 15:54

Limburg telt 8800 kwetsbare jongeren. Dit is verhoudingsgewijs hoog met de rest van Nederland.

Bovendien is dat cijfer in Limburg de afgelopen tijd gestegen, terwijl het landelijk gemiddelde juist een daling liet zien. Zo blijkt woensdag uit een onderzoek van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt van de Universiteit van Maastricht (ROA).

In totaal zijn er in de provincie zo'n 20.000 jongeren zonder baan, die ook geen opleiding of training volgen. Landelijk zijn dit er 258.000.

8800
"De landelijke trend is juist dat de groep jongeren zonder werk of opleiding daalt. Alleen in Limburg en Groningen stijgt deze groep", zo laat senior onderzoeker van de universiteit Mark Levels weten. "Ongeveer de helft, zo'n 8800, van die groep jongeren is kwetsbaar en niet in staat de overgang van school naar werk te maken. In de grotere groep van 20.000 tellen wij ook de jongeren mee die bijvoorbeeld gaan backpacken en later dus doorleren of gaan werken."

Vooral in de regio Parkstad zijn veel kwetsbare jongeren te vinden, met name in Kerkrade en Heerlen. In steden als Maastricht, Venlo en Weert lijkt het mee te vallen.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen