Overslaan en naar de inhoud gaan

'Limburg te ver weg voor Arriva'

Geplaatst opvrijdag 7 april 2017 - 10:27

Eén van de kernproblemen met Arriva is dat het een zeer centraal aangestuurde organisatie vanuit Heerenveen is, waardoor de regiodirecteur voor Limburg niet zelfstandig knopen kan doorhakken.

Bestuurder Jean-Marie Severijns van vakbond CNV zei dat in een statencommissie. Die bespreekt vrijdag de stand van zaken na vier maanden openbaar vervoer in Limburg verzorgd door Arriva. Volgens Severijns is er een groot verschil met de vorige vervoerder Veolia. Knelpunten werden toen met de directeur in Limburg opgelost, nu bij Arriva moet alles via Heerenveen.

Ieder wissewasje
Dat is ook het kernprobleem voor het personeel, aldus
Severijns. Bij Veolia was er een grote mate van zelfredzaamheid op de werkvloer, van het vervangen van een lampje tot het vervangen van een bus. Ze konden zelf direct een oplossing bedenken. Bij Arriva moet het personeel voor vrijwel ieder wissewasje bij het hoofdkantoor in Heerenveen zijn, zo stelde Severijns. "En dat leidt tot heel veel onvrede."

Twijfels over cijfers
​Severijns en collega-bestuurder Marlies Peeters zijn tevreden dat de provincie op de Maaslijn Roermond-Venlo-Nijmegen zelf tellingen gaat uitvoeren. Want ook zij zetten grote vraagtekens bij de cijfers van Arriva over storingen en de uitval en vertragingen van bussen en treinen.

Lees ook: Provincie kort Arriva om Maaslijn-problemen

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bonden dreigen met staking streekvervoer
Veolia: 'Aanbesteding Limburgs ov niet met opzet verliezen'
Abellio neemt Limburgs OV over van Veolia
'Bod Arriva voldoet ruimschoots aan gestelde eisen'
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen