Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg succesvol bij aanpak eikenprocessierups

Geplaatst opzaterdag 27 juli 2019 - 17:30

Limburg is koploper in ons land als het gaat om de aanpak van de eikenprocessierups. Al tientallen jaren is hier kennis opgedaan, waardoor de overlast tot een minimum blijft beperkt.

Deskundige René Schreurs is verbaasd over de onwetendheid in grote delen van ons land. "Als ik alle berichten zie in de media, dan denk ik soms: Hoe kunnen jullie dat zo doen?"

Twintig jaar ervaring
Ook andere kenners delen zijn mening. Jules Sondeijker, eikenprocessierups-coördinator in Limburg: "We hebben hier al bijna twintig jaar ervaring opgebouwd en nu is er bijna geen overlast meer. Daarom willen we onze kennis graag overdragen aan de rest van het land."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen