Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg succesvol bij aanpak eikenprocessierups

Geplaatst opzaterdag 27 juli 2019 - 17:30

Limburg is koploper in ons land als het gaat om de aanpak van de eikenprocessierups. Al tientallen jaren is hier kennis opgedaan, waardoor de overlast tot een minimum blijft beperkt.

Deskundige René Schreurs is verbaasd over de onwetendheid in grote delen van ons land. "Als ik alle berichten zie in de media, dan denk ik soms: Hoe kunnen jullie dat zo doen?"

Twintig jaar ervaring
Ook andere kenners delen zijn mening. Jules Sondeijker, eikenprocessierups-coördinator in Limburg: "We hebben hier al bijna twintig jaar ervaring opgebouwd en nu is er bijna geen overlast meer. Daarom willen we onze kennis graag overdragen aan de rest van het land."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen