Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg stelt zich weer kandidaat voor finish Touretappe

Geplaatst opwoensdag 10 juli 2019 - 17:32

De Provincie Limburg heeft haar kandidaatstelling voor de aankomst van een Touretappe herbevestigd. Dat zei gedeputeerde Joost van den Akker bij de start van de etappe van woensdag tegen L1.

In het nieuwe collegeakkoord staat opnieuw dat Limburg een Touretappe wil organiseren. Daar wordt dan ook geld voor vrijgemaakt.

"De organisatie wilde van ons weten of ook het nieuwe bestuur nog kandidaat wil zijn en dat hebben we bevestigd", zei Van den Akker.

Kopenhagen
Hij gaat er vanuit dat op zijn vroegst over drie jaar Limburg de finish van een etappe zal krijgen. Volgend jaar start de Tour in Nice en het jaar daarop in Kopenhagen. Ook Rotterdam heeft te kennen gegeven over een paar jaar de Tourstart te willen organiseren.

Naast Van den Akker was ook wielericoon Bennie Ceulen door de organisatie uitgenodigd.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen